NOVOST PRED SAMO OTVARANJE ZINFESTA u Kaštelima

News

Natrag na Vijesti

NOVOST PRED SAMO OTVARANJE ZINFESTA u Kaštelima

Foto: pr

Svježa programska novost je kako će se u petak u 13.30 nakon okruglog stola posvećenog Crljenku održati Usporedno kušanje vina od Crljenka iz različitih vinogorja.Program vodi svima znani Danijel Čečavac, enolog i stručni vinski edukator (voditelj HRT emisije FINO I VINO).

Destinacija ZINFESTA su i ove godine naravno Kaštela i to Kaštel Gomilica, u Marini Kaštela, restoran Nautic koji će sljedeća dva dana biti pozornica za sve vinare i vinogradare, ljude od struke, jednom riječju ljubitelje vinske kapljice. „Pripremili smo bogat program i za četvrtak i za petak, 16. i 17. studenog, koji se održava u popodnevnim satima. Za sve goste je ulaz besplatan te od 13 do 20 sati imamo na programu brojne radionice, kušaonice, degustacije ne samo vina već i tradicionalnih jela koje spremaju za nas vrhunski šefovi kuhinja, kao i učenici dalmatinskih turističko-ugostiteljskih škola. Predstavit ćemo Gastronomske kreacije s potpisom, kao i brojne priče o vinu, uz ono tradicionalno sljubljivanje vina i jela. Puno toga je na repertoaru, a cjelokupni program je na našoj FB stranici Kreativna Dalmacija“ – naglašava organizator ove manifestacije, “raja za nepca”, Srećko Radnić iz Klastera za održivi razvoj Zora pa najavljuje i novitade: „Pjenušac od Crljenka te nezaobilazni duo – najbolji pršut i najbolje vino! I opet nešto neuobičajeno – uljenak! A kako bi doznali o čemu se radi, trebate doći nama u posjetu, na naš ZINFEST kojimnjegujemo baštinu loze i vina koja je othranila brojne generacije Kaštelana, a danas je vrhunski primamljiv razlog dolaska i brojnih gostiju u naših sedam Kaštela, jer svi žele kušati to vrhunsko vino, uživati u starinskim jelima, guštati u samom doživljaju!“ Ova pozivnica je upućena ne samo vinoljupcima, već svima koji uživaju u otkrivanju sveg blaga kojeg nudimo u našoj eno-gastro prebogatoj ponudi!

ZINFEST 2023 – ATWFF PROGRAM DVODNEVNOG DOGAĐANJA

16.11.2023. – ČETVRTAK – prvi dan

13:00 sati CEREMONIJA SVEČANOG OTVARANJA (obraćanje organizatora i predstavnika institucija)

13.20 sati izjave za predstavnike medija

13.30 sati obilazak štandova izlagača od strane uzvanika

PROGRAM: PRIČA O VINU - POZORNICA WINE

15.00 sati Kaštelanska Vesela Vina

16.00 sati Vina Perišin

17.00 sati Vinarija Matela ESENCA*

18.00 sati JAKOV DOLAC I PUTALJ PRŠUT I VINO

19.00 sati Mali razgovori o vinu

*Napomena : PROGRAM VINSKE KREACIJA S POTPISOM

PROGRAM: PREDSTAVLJANJE PROFESORA I UČENIKA UGOSTITELJSKIH ŠKOLA - PULT 1

14.00 sati Srednja škola Imotski

15.30 sati Srednja škola Sinj

17.30 sati Srednja škola „Braća Radić“ Kaštela

PROGRAM: GASTRONOMSKE KREACIJE S POTPISOM - PULT 2

14.00 sati Željko Buotić Leše

15.30 sati Petar Božić - Spinaker

17.30 sati Robert Predrag Žmire – Mare

17.11.2023. – PETAK – drugi dan

12.30 sati okrugli stol CRLJENAK KAŠTELANSKI I BUDUĆI „BRENDING“ UNUTAR ZOI DALMACIJE

13.00 – 15.00 sati usporedno kušanje vina od Crljenka iz različitih vinogorja. Program vodi Danijel Čečavac enolog i stručni vinski edukator (voditelj HRT emisije FINO I VINO )

13.00 – 15.00 sati B2B i networking prethodno prijavljenih izlagača

PROGRAM: PRIČA O VINU - POZORNICA WINE

15.00 sati Šoltanska Vina

16.00 sati TRIBUS I FAMIJA*

17.00 sati Vina iz HORE

18.00 sati Kaštela u pjatu i čaši

19.00 sati Vinarija Matela PJENUŠAC OD CRLJENKA*

*Napomena: PROGRAM VINSKE KREACIJA SA POTPISOM

PROGRAM: PREDSTAVLJANJE PROFESORA I UČENIKA UGOSTITELJSKIH ŠKOLA - PULT 1

14.00 sati Ugostiteljska škola „Blaž Juraj Trogiranin

15.30 sati Srednja škola Hvar - Jelsa

17.30 sati Turističko ugostiteljska škola Split

PROGRAM: GASTRONOMSKE KREACIJE S POTPISOM - PULT 2

14.00 sati Trogirski Gastronom

15.30 sati Udruga Solinjani

17.30 sati restoran Artičok

PROGRAM: PRIČA O JELU – POZORNICA GASTRO

Trogirski rafioli Sljubljivanje tradicijskih jela i vina

Fritule od boba CEKOM 3LJ eko sir Puđa

Uljenak s Klisa Grčka hrana iz Starogradskog polja

Back

Comments (0)

To comment, you have to sign-in!