Energetika budućnosti i zeleni turizam

News

Natrag na Vijesti

Energetika budućnosti i zeleni turizam

Foto: pr

O KONFERENCIJI

Za nama je godina energetskog šoka u kojem su se sve tvrtke suočile s krizom rasta cijene energije i straha od nestašice energenata. Uz pomoć tople zime i pravodobne opskrbe plinom i električnom energijom Europa je prevladala energetski šok.

Pred nama je nova sezona grijanja, cijene su se na tržištu stabilizirale, ali su i dalje nekoliko puta više nego su bile prije energetskog šoka.

Je li došlo vrijeme za jaču usmjerenost na zelene projekte i ulaganja u obnovljive izvore energije. Može li se Hrvatska transformirati u gospodarstvo zelene energije, hoćemo li i ovu zimu strahovati od nestašica plina i visokih cijena, pitanja su koja ćemo pokušati odgovoriti u panel raspravi „Energetika budućnosti u kontekstu zelene transformacije“ s vodećim stručnjacima u području energetike.

U tijeku je rekordna turistička sezona, koja nakon dvije godine pandemije i oporavka u 2022. godini postavlja nove standarde turističkog biznisa. Koji su limiti Hrvatske i koliko je održiv turizam koji se svodi na sunce i more. Je li naša infrastruktura preopterećena, hoće li se uskoro događati nestašica električne energije i vode u vrhuncu sezone i kako tome doskočiti. Kako turizam transformirati u održivu djelatnost? Pitanja su koja ćemo postaviti turističkim stručnjacima i dionicima tržišta na panel raspravi „Održivi turizam kao odgovor na rekordne turističke rezultate“.

CILJ KONFERENCIJE

S vodećim stručnjacima, ali i predstavnicima institucija i regulatora, želimo govoriti o zelenoj transformaciji Hrvatske! U dvije panel-rasprave cilj nam je doznati koji su investicijski planovi i regulatorni okviri za ulaganje u zelenu energiju i zeleni turizam.

Stručnjaci iz područja energetike i čelni ljudi najvećih tvrtki u sektoru u panel raspravi „Energetika budućnosti u kontekstu zelene transformacije“, govorit će o investicijama u zelenu energiju, o tome imamo li dovoljno energenata i treba li strahovati od nove sezone grijanja. Također razgovarat ćemo o trendovima u potrošnji energije i koliko će za budućnost biti presudna svijest o štednji energije i o energetski održivim rješenjima.

Nakon izvrsne špice turističke sezone i po kvalitetnog nastavka turističke sezone u panel diskusiji „Održivi turizam kao odgovor na rekordne turističke rezultate“ razgovaramo o tome hoće li se Hrvatskoj dizanje cijena obiti o glavu iduće godine ili je to put u održiviji i visoko kvalitetni turizam.

Je li lokalna zajednica kvalitetna podrška održivom turizmu i trebamo li strahovati zbog enormnog broja “hladnih kreveta”. Treba li promijeniti porezni tretman privatnog smještaja u turizmu i kako pomoći većim ulaganjima.

KOMU JE KONFERENCIJA NAMJENJENA

Konferencija Eurotransformacija: „Energetika budućnosti i zeleni turizam namijenjena je širokoj javnosti, građanima te svim industrijama vezanima uz energetiku i turizam.

Očekujemo prognoze o kretanjima cijena energenata i potencijalu opskrbe energentima u Europi, kao i najave investicija u zelenu transformaciju.

Od stručnjaka u turizmu i na turizam naslonjenih industrija očekujemo čuti ocjenu aktualne turističke sezone, najavu ulaganja i raspravu o smjeru u kojem se hrvatski turizam treba razvijati kako bi osigurali njegovu održivost za buduće generacije.

Sudjelovanje na konferenciji se ne naplaćuje, ali je prijava obvezna. Prijaviti se možete putem sljedećeg linka do popune slobodnih mjesta.

Organizator događaja je Motus Media, jedna od vodećih medijskih kuća na hrvatskom tržištu, a Eurotransformacija je zajednički nazivnik za serijal započet 2022. s uspješnom konferencijom o uvođenju eura u hrvatski monetarni sustav.

Back

Comments (0)

To comment, you have to sign-in!