Teamnet donosi napredna biometrijska tehnološka rješenja za prepoznavanje lica

Vijesti

Natrag na Vijesti

Teamnet donosi napredna biometrijska tehnološka rješenja za prepoznavanje lica

Foto:

Zagreb, 29. studeni 2016. - Milijuni građana Europske Unije i državljana trećih zemalja svakodnevno prelaze unutarnje i vanjske državne granice. Prema podacima Europske komisije o „Jačim i pametnijim informacijskim sustavima za granice i sigurnost“, u 2015. godini više od 50 milijuna posjetitelja koji nisu državljani zemalja Europske Unije posjetili su Europsku Uniju, što je više od 200 milijuna prijelaza vanjskih granica. Osim tih redovitih tokova prijelaza, u 2015. godini samo su sukobi u Siriji i krize u drugim područjima izazvale 1,8 milijuna neregularnih prijelaza vanjskih granica Europe.

„Sve veća pozornost posvećuje se rješenjima prepoznavanja lica kako u Hrvatskoj tako i u drugim državama u regiji u kojima posluje Teamnet. To je prirodni proces, s obzirom da građani Europske Unije očekuju da kontrole osoba koje prelaze vanjske granice budu što učinkovitije, kako bi se što bolje odgovorilo na nove izazove kao što su terorizam, ilegalni useljenici i azilanti, čime se pridonosi unutarnjoj sigurnosti. Predviđamo da će u sljedećih pet godina potreba za biometrijskim tehnološkim rješenjima zabilježiti značajan porast, s naglaskom upravo na prepoznavanje lica, što će doprinijeti višoj razini tehnološke podrške hrvatskim vlastima. Kako su pokazala višegodišnja iskustva i reference iz cijeloga svijeta, radije se koriste inovativni i pouzdani algoritmi ugrađeni u najnaprednija tehnološka rješenja kriznog upravljanja, nego oprema za video nadzor“, izjavio je Florin Hoinarescu, generalni direktor Teamnet Hrvatska d.o.o.

Hoinarescu je također naglasio: „Istovremeno, važno je znati da se najbolji odgovor na krizne situacije obično dobiva ovisno o stupnju tehnoloških inovacija koje se koriste u rješenju prepoznavanja lica. Teamnet, u suradnji s međunarodnim partnerima, trenutno nudi najtočniju i najbržu tehnologiju prepoznavanja lica na svijetu. Razlikujemo se od drugih time što možemo odgovoriti na izazove u realnom vremenu prepoznavanja lica prema životnim scenarijima, korištenjem vrhunske tehnologije, što dokazuju izvrsne reference iz cijeloga svijeta.“

Tehnologija prepoznavanja lica izaziva zanimanja vlasti širom svijeta. U policiji Abu Dabija, 250 patrolnih automobila u mogućnosti je čitati lica pri najvišim brzinama. Japan je odlučio uvesti softver za prepoznavanje lica kao ključnu mjeru sigurnosti u zračnim lukama, posebice za predstojeće Ljetne olimpijske igre koje će se održati 2020. godine, kako bi se povećala sigurnost i spriječila infiltracija terorista u zemlju. Također, njemački ministar unutarnjih poslova izjavio je da će vlasti početi koristiti softver za prepoznavanje lica na željezničkim kolodvorima i zračnim lukama u cijeloj zemlji, kako bi identificirali osobe za koje sumnjaju da bi izvele terorističke aktivnosti.

Nadalje, tehnologija prepoznavanja lica osobito je poznata za smanjenje rizika od sigurnosnih prijetnji i povećanje prevencije čime se izbjegavaju krizne situacije. Posebno, Teamnetova platforma za upravljanje krizama (Emergency & Crisis Management Suite) integrira mogućnosti vrhunskog prepoznavanja lica povezivanjem s video kamerama raspoređenih u sustave nadzora. Time se osumnjičeni mogu pronalaziti u stvarnom vremenu, upozoravajući operatera i snage sigurnosti stvarajući automatska upozorenja i reagirajući neovisno je li lice s popisa prepoznato od sustava. Rješenje također osigurava sposobnost preciznog podudaranja zahvaljujući korištenoj najnaprednijoj tehnologiji te jednostavnom prilagođavanju, implementaciji i integraciji, te savršeno prilagodljivo svim internim procesima, kao i za analize offline video arhive za potrebe forenzičara. Uz to, Teamnet Hrvatska nudi organizacijama zainteresiranima za njihov potencijal besplatan pristup tehnologiji prepoznavanja lica, kao potvrdu koncepta korištenja više aplikacija sadržanih u samom rješenju.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!