Opel Grandland X: novi model crossovera za kompaktnu klasu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Opel Grandland X: novi model crossovera za kompaktnu klasu

Foto:

Rüsselsheim. Novi Opel Grandland X nešto je poput velikog brata modela Opel Crossland X. Oba posve nova modela crossovera (CUV-a) bit će predstavljeni 2017. i spajaju moćan dojam SUV-a s visokom razinom vozne dinamike. Grandland X savršeno odgovara aktivnom modernom životnom stilu svojom neodoljivom privlačnošću prilikom vožnje izvan ceste, povišenom položaju sjedala, dobrom vidljivosti u svim smjerovima, laganim ulaskom/izlaskom i pregršt prostora za prtljagu. Njegov stil pametno kombinira robusnost s elegancijom, a koncept uređenja interijera nudi puno udobnosti spojene s visokom razinom praktičnosti. Grandland X upotpunit će bogatu Opelovu ponudu u posebno popularnoj kompaktnoj klasi gdje će se pridružiti uspješnoj Astri – automobilu 2016. godine, i nedavno predstavljenoj Zafiri sa sedam sjedala.

„Ime Opel Grandland X označava avanturistički tip uvijek spreman na istraživanje nečeg novog, i to u urbanim i ruralnim okruženjima. Naš novi model crossovera izgleda fantastično: oduševit će nove kupce i privući ih Opelovoj robnoj marki“, rekla je glavna direktorica Opelova marketinga, Tina Müller.

Grandland X dio je Opelove modelske ofenzive koja predviđa predstavljanje 29 novih modela između 2016. i 2020. godine. Novi CUV ući će na tržište koje je u usponu: u razdoblju od 10 godina, od 2007. do 2017., europski udio SUV-ova/CUV-ova povećao se sa 7 na 20 % svih novih prodanih vozila. Opel Crossland X i Opel Grandland X nastavit će taj trend.

Opel Crossland X ući će u B segment u prvih šest mjeseci 2017. – segment u kojem je Opelov kompaktni SUV, MOKKA X, već prodan u više od 600 000 primjeraka. Opel Grandland X smjestit će se od jeseni 2017. jedan segment više od svoje braće – u Europi svaki peti prodani novi automobil pripada kompaktnoj klasi.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!