Mesni proizvodi PIK Vrbovca od sada sadrže 25 posto manje soli

Vijesti

Natrag na Vijesti

Mesni proizvodi PIK Vrbovca od sada sadrže 25 posto manje soli

Foto:

Zagreb, 21. rujna 2016. PIK Vrbovec predstavio je danas novu kampanju„MANJE JE VIŠE – Redukcija soli“. Vodeći se smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, ali i slijedeći strategiju Republike Hrvatske o smanjenju prekomjernog unosa kuhinjske soli, PIK Vrbovec prvi je u Hrvatskoj predstavio cijeli asortiman mesnih proizvoda koji od sada sadrže 25% manje soli, a istog su prepoznatljivog okusa i vrhunske kvalitete. U dvije godine, intenzivnom suradnjom odjela Marketinga, Razvoja, Proizvodnje i Kontrole kvalitete, PIK Vrbovec ponudio je proizvode sa smanjenim udjelom soli i dokazao da je kompanija koja postavlja trendove u mesnoj industriji, nudi svojim potrošačima uvijek nešto inovativno i moderno te je upravo zbog toga prepoznat kao benchmark u cijeloj regiji. Projektom MANJE JE VIŠE obuhvaćeno je preko 90 proizvoda iz različitih kategorija: šunke, mortadele, trajne salame, hrenovke, kobasice za kuhanje i pečenje, parizeri i ostalo. Redukcija je napravljena na cijelom asortimanu pod brendom PIK, kako bi proizvodi bili dostupni široj javnosti. Projekt MANJE JE VIŠE učvrstio je ulogu PIK Vrbovca kao kreatora suvremenih trendova i lidera na domaćem, ali i regionalnom tržištu mesa i mesnih prerađevina.

Ines Bertinovec, direktorica razvoja PIK Vrbovca je ovom prigodom izjavila: „Nakon što je potrošačima predstavljen projekt Manje je više, kojim se jamči da su proizvodi pod brendom PIK bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje, PIK Vrbovec odlučio je otići korak dalje pa smo tako prvi u Hrvatskoj smanjili i udio soli u mesnim proizvodima. Ovim je konceptom zaokružena jedinstvena priča i stvorena dodana vrijednost za potrošače, no istovremeno je podignuta i ljestvica kvalitete daleko iznad konkurencije.“

Stručno mišljenje o štetnom utjecaju prekomjernog unosa soli u organizam dala je i Eva Pavić, mag. spec. sigurnosti i kvalitete hrane, rukovoditelj Službezaprehranu i dijetetiku KBC Zagreb istaknuvši: „Prekomjeran unos soli u organizam vrlo je često razlog uzroka brojnih bolesti poput dijabetesa, pretilosti, srčanih, bubrežnih i plućnih bolesti. Smanjenje unosa soli na preporučenu dnevnu dozu pomaže u smanjenju krvnog tlaka i rizika od srčanožilnih bolesti, te moždanog i srčanog udara. Najveću količinu soli u organizam unosimo nesvjesno kroz hranu, stoga je svakako preporuka čitati deklaracije i birati proizvode s manjim udjelom soli.“

Hrvatski građani u prosjeku dnevno unesu 11,6 grama kuhinjske soli, a što je dvostruko više od preporučenog dnevnog unosa koji iznosi 5-6 grama. Unatoč tome, većina građana smatra da ne jede preslanu hranu, a brojna istraživanja potvrđuju kako je jedan od glavnih razloga - nedovoljna educiranost i svjesnost o štetnim učincima prekomjernog unosa kuhinjske soli. Ukoliko bi se potrošnja soli smanjila na preporučene količine, globalne procjene govore da bi se moglo spasiti preko 2,5 milijuna života godišnje. Bio je stoga logičan korak nadograditi projekt Manje je više pa tako PIK proizvodi od sada sadrže i 25% manje soli u odnosu na proizvod prije smanjenja.

Podsjetimo, projekt PIK Vrbovca Manje je više, nastao je na temelju prepoznatih zahtjeva i potreba potrošača za zdravijim, ali jednako kvalitetnim i ukusnim proizvodima. Radi se o proizvodima koji osim odličnog omjera cijene i kvalitete, potrošačima pružaju i dodanu vrijednost. Zahvaljujući ovom jedinstvenom i zahtjevnom projektu, PIK Vrbovec tržištu je ponudio cjelokupan asortiman mesnih prerađevina pod robnom markom PIK, koje ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten niti soju.

Nakon pokretanja projekta, PIK Vrbovec postao je nositelj još jedne prestižne nagrade - European Business Award (Europska poslovna nagrada) u kategoriji: “Nagrada za orijentiranost na potrošače“. PIK Vrbovec ovu je nagradu dobio upravo za projekt Manje je više, koji je proglašen najboljim projektom brige za potrošače.

Prodaja PIK-a u 2015. godini iznosila je preko 100.000 tona mesa i mesnih prerađevina te je ostvaren prihod od 2,1 milijarde kuna. Zahvaljujući stalnim ulaganjima, inovativnosti i kontinuiranom praćenju svjetskih trendova, PIK Vrbovec na stolove potrošača donosi samo najbolje mesne prerađevine pod brendom PIK koje sadrže 100 posto zadovoljstva, prepoznatljiv okus i vrhunsku kvalitetu.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!