Svjetska premijera novog filma Goran Nevija Marasovića na kanadskom Fantasia Film Festivalu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Svjetska premijera novog filma Goran Nevija Marasovića na kanadskom Fantasia Film Festivalu

Foto:

Svjetska premijera novog filma Nevija Marasovića Goran održat će se na 20. Međunarodnom filmskom festivalu Fantasia u Montrealu, gdje će biti prikazana još tri domaća kratkometražna naslova.

Radnja Gorana smještena je u Gorski kotar. Naslovni junak je taksist koji brine za svoju slijepu ženu Linu, no ljudi oko njega kroje mu život po vlastitim idejama i time dovode u pitanje njegovu jednostavnost i bezbrižnost.

Film je nastao u produkciji Antitalenta. Scenarij potpisuje Gjermundo Gisvolda, kameru Damir Kudin, montažu Marko Ferković, glazbu Alen i Nenad Sinkauz, oblikovanje zvuka Damir Rončević, dok je za produkciju bio zadužen Danijel Pek. U filmu glume Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Bojan Navojec, Filip Križan i Iva Krajnc. Gorana na festivalu u Kanadi predstavlja međunarodna sales kompanija Wide Management, a u programu festivala bit će prikazan 2. i 3. kolovoza. Postoprodukcija filma realizirana je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, a početak domaće kinodistribucijeočekuje se u siječnju 2017. godine (za distribuciju je zadužen Blitz film i video).

Uz Gorana, na festivalu se prikazuju i hrvatski kratkometražni filmovi. Riječ je o naslovima Skriveni talent Mirana Miošića, Crvenkapica, još jedna Ane Horvat te manjinska hrvatska koprodukcijaKoyaa – Cvijet Kolje Sakside.

Fantasia Film Festival, koji se u Montrealu održava od 14. lipnja do 3. kolovoza, pozicionirao se kao najveća i najutjecajnija manifestacija posvećena žanrovskom filmu u Sjevernoj Americi, ali i kao jedan od najpopularnijih filmskih festivala u zemlji. Na prošlogodišnjem izdanju, festival je posjetilo više od 100.000 gledatelja, a prikazano je preko 400 filmova. Festival donosi velik broj filmskih ostvarenja koja variraju od snažnih osobnih priča i vizija do komercijalnih ostvarenja za široku publiku. Ostale detalje potražite na službenoj stranici festivala.

Podsjetimo i da je u sklopu međunarodnog koprodukcijskog marketa Frontieres, koji se održavao od 21. do 24. srpnja predstavljen projekt Štriguni koji nastaje u produkciji Produkcije Živa, a dobio je potporu programa MEDIA te potporu HAVC-a za razvoj scenarija. Ovaj koprodukcijski market osnovan je 2012. godine, a od tada se održava dva puta godišnje – u Montrealu za vrijeme Fatasia film festivala te u Briselu za vrijeme Brisel Fantastic međunarodnog filmskog festivala. Frontieres je postao važno mjesto sastanka za filmske profesionalce koji traže koproducente i financijere za svoje žanrovske filmove.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!