KAKO JE JANA „VODA S PORUKOM“ POMOGLA OČUVANJU OKOLIŠA

Vijesti

Natrag na Vijesti

KAKO JE JANA „VODA S PORUKOM“ POMOGLA OČUVANJU OKOLIŠA

Foto:

U srijedu, 13. srpnja obilježena je uspješna realizacija drugog humanitarnog cilja u ovogodišnjem projektu Jane „Vode s porukom“ - Čišćenje i krajobrazno uređenje Bedekovčanskih jezera, ekološkog projekta kojim se vratio stari sjaj nekadašnjem popularnom izletištu.

U sklopu projekta volonteri iz udruge Zeleni bregi očistili su jezero od smeća, uređene su šetnice oko i između jezera, mjesta za roštiljanje, mjesta za ribolov i prostor za ljetno kupalište, a obrezivanjem se usmjerio divlji rast drveća i niskog raslinja. Sredstva su osim u šljunak za šetnice te uređenje i označavanje javnih površina uložena i u postavljanje drvenih klupa i stolova te će svi sadržaji biti trajno dostupni građanima radi što kvalitetnijeg boravka u prirodi.

U želji da poboljšaju ekološku svijest korisnika kroz uređeni i čisti prostor ovog jedinstvenog hidrološkog lokaliteta doprinos projektu dali su i proslavljeni hrvatski glumci: Marija Borić, Ana Begić Tahiri i Duško Modrinić. Poseban motiv imala je članica kazališne skupine Histrioni, Marija Borić, rođena Zagorka čiji je dom udaljen svega 10-ak minuta od lokaliteta: „Upravo iz ljubavi prema prirodi odlučila sam se ostati u Zagorju i putovati na posao. Boravak u prirodi uvelike doprinosi boljoj kvaliteti života stoga sam se vrlo rado odazvala pozivu Jane da podržim uređenje Bedekovčanskih jezera. Na taj način osiguravamo mojim Zagorcima, ali i svim izletnicima prekrasan lokalitet za kvalitetan boravak u prirodi.“

Donacijom ovom projektu Jana skreće pažnju na očuvanje okoliša i ljubav prema prirodi. Pratite i dalje stranicu www.vodasporukom.com i svojim dolaskom, dijeljenjem poruka i brojnim drugim aktivnostima prikupljajte kapljice kako bi izabrani projekti ostvarili pravo na donaciju.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!