Martina Bienenfeld - Žena godine 2016

Vijesti

Natrag na Vijesti

Martina Bienenfeld - Žena godine 2016

Foto:

Na večeras održanoj svečanosti časopisa Zaposlena, Ženom godine 2016., proglašena je Martina Bienenfeld, predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba.

Pod vodstvom gđe. Bienefeld Zagreb je postao nezaobilazna destinacija turistima iz cijelog svijeta, a prošle je godine zagrebački Advent proglašen najboljim u Europi prema izboru nezavisnog portala European Best Destination, koji je naš glavni grad izabrao u konkurenciji od 20 europskih gradova.

Nakon proglašenja je gđa. Martina Bienenfeld izjavila je kako je njeno proglašenje Ženom godine nagrada cijelom timu Turističke zajednice grada Zagreba, na čije je rezultate rada iznimno ponosna. „Sve mi danas nominirane dokaz smo kako žene s punim pravom preuzimaju sve odgovornije funkcije i pronalaze pravi balans između poslovnog i obiteljskog života, jer samo takvom ravnotežom možemo dati svoj maksimum.“, zaključila je gđa. Bienenfeld nakon uručenja nagrade za Ženu godine 2016.

„Nesumnjivo je da je pod vodstvom Martine Bienefeld kao prve osobe turizma grada Zagreba, naša metropola, možda i prvi put u povijesti doživjela turistički procvat i na mnoge načine postala prepoznatljiva europskom, a posebice dalekoistočnom turističkom tržištu.

Adventski Zagreb, klizalište na Tomislavcu i kolone ljudi koji su napunile ulice našeg grada nisu nastali niti pristigli sami od sebe. Kvalitetna promocija i samozatajan, ali učinkovit način na koji se zagrebačka turistička ponuda počela smještati uz bok najboljima u Europi, svakako koincidira s dolaskom Martine Bienenfeld i nema nikakve sumnje da je dobrim dijelom plod njezine vizije i rada. Martina Bienenfeld pripada onoj skupini žena koje svoj posao rade ustrajno, nenametljivo, ali vrijedno i koja nerado govori o svojim uspjesima. Srećom, umjesto nje, govore brojke, a kao što znamo, njima se neizostavno može vjerovati.“, izjavila je prilikom proglašenja Žene godine, gđa. Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena koji već godinama organizira izbor za „Ženu godine“.

Ove godine je, u nominacije za Ženu godine, ušlo pet iznimnih žena. Osim Martine Bienenfeld, nominirane su: Ksenija Vrbanić modna dizajnerica vlasnica brenda XD Xenia Design, Ivona Juka redateljica iznimno uspješnog filma „Ti mene nosiš“, Ksenija Kardum, glavna urednica najgledanijeg informativnog programa Nove TV, te Linda Poščić Borovac, dobitnica nagrade Stevie Award 2015, ugledne poslovne svjetske nagrade.

Žena godine projekt je koji nastoji pridonijeti vidljivosti žena u društvu, a naročito u njihovom poslovnom okruženju. Izbor za Ženu godine održava se već preko 20 godina, točnije od 1995. Kada je prva takva titula pripala novinarki Mirjani Rakić. Nakon gospođe Rakić titulu Žena godine ponijele su mnoge ugledne žene poput; Vesne Pusić, Vide Demarin, Tene Štivičić, Dubravke Vrgoč, Bernarde Cecelje, Mirjane Krizmanić, Dijane Dominis Prester i mnogih drugih.

Svečano proglašenje održano je na Oleander terasi, hotela Esplanade, uz nazočnost brojnih poznatih osoba iz javnog života; svijeta gospodarstva, politike, kulture i umjetnosti, te poduzetništva.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!