HAKOM: U prvom tromjesečju 2016. broj prevezenih putnika na istoj razini u odnosu na isto tromjesečje 2015.

Vijesti

Natrag na Vijesti

HAKOM: U prvom tromjesečju 2016. broj prevezenih putnika na istoj razini u odnosu na isto tromjesečje 2015.

Foto:

ZAGREB, 8. lipnja 2016. – U prvom tromjesečju 2016., u odnosu na isto tromjesečje prethodne godine, korištenje željezničke infrastrukture, iskazano kroz vlak kilometre, povećano je za 2 posto, što je rezultat većeg rada željezničkog putničkog prijevoznika. Istovremeno, na tržištu putničkog željezničkog prijevoza, broj prevezenih putnika je na istoj razini u odnosu na isto tromjesečje prethodne godine. Od ukupnog broja prevezenih putnika 1,76 posto čine izbjeglice i migranti.

U teretnom željezničkom prijevozu u prvom tromjesečju 2016. u odnosu na prvo tromjesečje 2015. bilježi se pad aktivnosti, ali u isto vrijeme bilježi se aktivnije djelovanje novih teretnih željezničkih prijevoznika.

Najznačajnije obilježje prvog tromjesečja svakako je odluka HŽI-a o odabiru izvođača radova na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci. Radi se o strateškom projektu od javnog značaja za RH i do sada najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu koji sufinancira EU, što predstavlja početak velikog ulaganja u željezničku infrastrukturu, a čiji rezultati se očekuju u srednjoročnom razdoblju.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!