EUROPSKI TJEDAN SPORTA U HRVATSKOJ

Vijesti

Natrag na Vijesti

EUROPSKI TJEDAN SPORTA U HRVATSKOJ

Foto:

Europski tjedna sporta drugu se godinu zaredom održava i u Hrvatskoj. Europska komisija pokrenula je prošle godine ovu inicijativu kako bi Europljane potaknula na aktivnost i bavljenje sportom. Hrvatska će ove godine brojnim aktivnostima u razdoblju od 10. do 17. rujna obilježiti tjedan kojem je cilj zdravija i aktivnija Hrvatska.

Tjedan počinje velikim otvaranjem na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana kada će građani u subotu, 10. rujna trenirati uz projekt Aktivna Hrvatska, ali se u isto vrijeme upoznati i s brojnim sportovima i klubovima koji će biti predstavljeni u terminu od 12 do 20 sati tog dana. Projekt će ove godine pažnju posvetiti djeci, radnicima u tvornicama i uredima, u Karlovcu će biti obnovljeno košarkaško igralište, dok će završetak Europskog tjedna sporta biti u Dubrovniku na plaži Banje na kojoj će biti predstavljeni brojni vodeni sportovi.

Podsjetimo, prvi Europski tjedan sporta prošle se godine održao na zagrebačkom jezeru Bundek kada ga je posjetilo više od 10.000 posjetitelja koji su imati prilike isprobati brojne sportske aktivnosti.

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Okuplja pojedince, tijela sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknuo je Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te im brojnim inicijativama i akcijama na lokalnoj razini omogućuje više vježbanja u svakodnevnom životu. Najbitniji cilj ovog europskog projekta, koji je prošle godine po prvi puta obuhvatio apsolutno sve zemlje EU, mijenjati je crne statistike koje govore kako velika većina ljudi nije dovoljno tjelesno aktivna, a u Hrvatskoj je njih više od 65% te 92% neaktivnih adolescenata.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!