Pobjeda na prvom godišnjem natječaju Financijski direktor godine u Hrvatskoj pripala je Marku Čižmeku, članu uprave Valamar Riviere d.d.

Vijesti

Natrag na Vijesti

Pobjeda na prvom godišnjem natječaju Financijski direktor godine u Hrvatskoj pripala je Marku Čižmeku, članu uprave Valamar Riviere d.d.

Foto:

Zagreb 24. veljače 2016. – Marko Čižmek, član uprave Valamar Riviere d.d., proglašen je Financijskim direktorom godine u Hrvatskoj na prvoj dodjeli ove nagrade u organizaciji Deloittea i Banke.hr. Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2016., a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik komisije koja je odabrala financijskog direktora godine. Konferencija je održana u hotelu Esplanade, a na njoj se okupilo više od 100 osoba iz poslovnog svijeta.

„Iznimno mi je zadovoljstvo što sam u ovogodišnjoj konkurenciji osvojio nagradu za najboljeg financijskog direktora, koju istodobno doživljavam i kao krunu iznimno uspješne godine za Valamar Rivijeru i cijeli njezin stručni tim. S pravom mogu ustvrditi kako je Valamar Riviera jedna od predvodnica gospodarskog rasta u Republici Hrvatskoj; svoj doprinos oporavku i rastu dali smo kroz povećanje poslovnih prihoda od 18%, EBITDA-e od 49% te kroz udvostručenje neto dobiti. Financijski direktor, kao i cijeli financijski tim, u Valamaru imaju izrazito važnu ulogu u strateškom pozicioniranju tvrtke i usmjeravanju ključnih poslovnih odluka. Naše visoke standarde financijskog poslovanja te odnosa s investitorima, prepoznala je i Zagrebačka burza te investicijska javnost pa je dionica Valamar Rivijere već četvrtu godinu za redom proglašena Dionicom godine. Uvjeren sam da napori koje Deloitte u suradnji s portalom Banka.hr ulažu u promicanje važnosti uloge financijskog direktora i odgovornog financijskog poslovanja općenito, predstavljaju svim sudionicima konferencije, kao i cijeloj poslovnoj zajednici, još jedan izazov koji nas sve dodatno potiče prema ostvarenju poslovnih ciljeva i izvrsnosti“ – istaknuo je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Rivijere.

U ime organizatora sudionike su pozdravile Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu Hrvatska i Edita Vlahović Žuvela, zamjenica glavnog urednika Banka.hr. Tonžetić je u pozdravnom govoru istaknula ulogu inovacija u poslovanju, što je ujedno i glavna tema konferencije CFO 2016.. „Inovacija je oduvijek bila prisutna, međutim, promijenila se dinamika kojom se ona nameće i zahtijeva uključenje u svakodnevicu.„, zaključila je Tonžetić. Konferenciju je službeno otvorila Ivana Jakir-Bajo, pomoćnica ministra financija i glavna državna rizničarka.

Na konferenciji su održana dva izlaganja i panel diskusija posvećena inovacijama u poslovanju. Vimi GrewalCarr, voditeljica Innovation inicijative u Deloitteu Ujedinjeno Kraljevstvo uzvanicima je predstavila prilike i prijetnje koje nose inovacija i disruptivne tehnologije, dok je Hrvoje Hadžić, menadžer za inovacije u Ericsson Nikoli Tesli, govorio o inovacijama u umreženom društvu. Za njihovim je izlaganjima slijedila panel diskusija „Utjecaj inovacija na biznis“, koji su moderirale Helena Schmidt, direktorica u Odjelu poreznog savjetovanja u Deloitteu i Edita Vlahović Žuvela. Svoje su stavove ovom prilikom iznijeli Miroslav Vrankić, osnivač i CEO e‐glasa; Mate Rimac, osnivač i vlasnik tvrtke Rimac automobili; Goran Kalanj, osnivač i vlasnik tvrtke Serengeti; Vedran Jurić, direktor Sektora za kapitalne investicije u HEP‐u i Katarina Špiljak, izvršna direktorica Ureda za korporativni marketing i razvoj Hrvatske pošte.

Osim na inovacije, konferencija se fokusirala i na teme vezane uz ljudske resurse pa je u drugom dijelu svoje izlaganje pod nazivom „Elitni menadžer kao elitni sportaš“, održao Igor Čerenšek voditelj Mentalnog treninga. Uvod u ovu temu te poveznicu poslovanja i sporta je prezentirao poseban gost konferencije, gospodin Miroslav Blažević. Održan je i panel o potrazi i upravljanju talentima, koji je moderirala Tatjana Divjak, Life & Business Coach, na kojem su sudjelovali Jasmina Sočković, vlasnica i direktorica tvrtke Pilgrim; Antonija Kapović, voditeljica ljudskih potencijala u Spanu; Aleksandar Zemunić, direktor tvrtke Selectio kadrovi; Lorenzo Ramajola, član Uprave za financije Zagrebačke Banke i Martina Bajs, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima u Vipnetu.

Završni dio Konferencije CFO 2016. bio je posvećen financijskim direktorima. Na njemu se Dustin Palmer, voditelj Deloitteovog programa za financijske direktore za EMEA regiju, pozabavio izazovima s kojima se susreću financijski direktori, zatim je Marina Tonžetić prezentirala rezultate Deloitteova istraživanja stavova financijskih direktora u Hrvatskoj, a Bernard Jakelić, je dodijelio nagradu Financijski direktor godine u Hrvatskoj.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!