Okosnica 16. WinDaysa bit će razvoj i privlačenje talenata te digital i open source

Vijesti

Natrag na Vijesti

Okosnica 16. WinDaysa bit će razvoj i privlačenje talenata te digital i open source

Foto:

ZAGREB, 3. prosinca 2015. – 16 izdanje konferencije WinDays koja će se od 26. do 29. travnja 2016. održati u Poreču pod sloganom „Pokrenimo ideje“ donosi nove aktualne teme u skladu sa svjetskim i regionalnim trendovima. Tako će se Business konferencija, 26. i 27. travnja, pozabaviti stvaranjem uvjeta za razvoj i privlačenje talenata što je osnovni preduvjet za brži gospodarski razvoj. Iz te krovne teme proizlaze tri tematske cjeline koje čine program Konferencije: stvaranje i usvajanje kulture uspjeha, privlačenje stranih investicija te stvaranje novih tvrtki.

“Hrvatska ima velike potencijale za gospodarski razvoj, a posebice je to vidljivo u okviru IT industrije koja bilježi izniman rast posljednjih godina i bez značajnije potpore države dvanaesta je izvozna grana. Možemo se zapitati koliki bi rast u ovoj, ali i drugim industrijama bio da se Hrvatska pozicionira kao zemlja koja nudi odlične uvjete za poslovanje. Upravo to je osnovna misao koja nas je vodila pri koncipiranju tema na ovogodišnjem poslovnom dijelu konferencije. Stvaranje kulture uspjeha znači promjene u obrazovnom sustavu i nakon toga stvaranje vođa u svakoj organizacijskoj jedinici što je preduvjet za privlačenje investicija nužnih da se pokrene poluga razvoja kroz male i srednje tvrtke koje su ključni pokretači razvoja u Hrvatskoj”, rekao je direktor Business konferencije Hrvoje Kapetanović te dodao da sve to na odgovarajući način treba pratiti i legislativa i administracija.

S druge strane WinDays16 Technology konferencija održat će se od 27. do 29. travnja, i to u novom, osvježenom izdanju. U skladu s otvorenosti Microsofta ka suradnji s IT industrijom na Konferenciji će se proširiti raspon tema s naglaskom na dva smjera – digital i otvoreni kod. Sudionici će se informirati o novostima u tehnologiji te se upoznati s tehnološkim alatima i rješenjima koja mogu unaprijediti poslovanje, kao i organizaciju osobnog života.

„Poslovni dio WinDays konferencije nastavit će se na temu od prošle godine, odnosno stvaranje uspješne hrvatske priče dok će tehnološki dio ove godine doživjeti svoje veliko osvježenje. Digital ili digitalni marketing predstavlja danas najpropulzivniju granu primjenjenog IT-a. Svaka kompanija koja barem jedan ključni dio svoga poslovnog modela bazira na digitalnim tehnologijama (radilo se o proizvodnji, prodaji ili pak samom proizvodu) može se smatrati digitalnom kompanijom. WinDays Technology na ovaj način želi postati mjesto sinergije IT inženjera i stručnjaka za digitalni marketing kako bi sve nove IT tehnologije što prije našle svoju primjenu u poslovanju. Druga važna promjena je smjer predavanja koji će se baviti rješenjima otvorenog koda, a u skladu je s Microsoftovim kretanjem prema toj zajednici. S ovim promjenama WinDaysi postaju uvjerljivo najvažniji poslovno tehnološki događaj u Hrvatskoj“, rekao je direktor Technology konferencije Tomislav Tipurić.

Inače, centralno mjesto održavanja 16. WinDaysa bit će Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola u neposrednoj blizini centra Poreča dok će se središnja svečanost Konferencije održati na kopnu, u sportskoj dvorani Hotela Diamant. Prijave su počele prošli tjedan i trajat će do 22. veljače 2016, do kada je moguće iskoristiti povoljnije cijene kotizacija za WinDays16 konferenciju.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!