Otvorena prva ultra brza punionica u Gradu Omišu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Otvorena prva ultra brza punionica u Gradu Omišu

Foto: pr

Trvrtka GreenWay otvaranjem nove ultra brze punionice vozila u centru Omiša, nastavlja investicijski ciklus ulaganja u punionice diljem Hrvatske. Punionicom snage 150 kW s dva priključka za istodobno punjenje 2 automobila u Omišu, koji je prepoznat kao cjelogodišnja turistička destinacija, osigurava se zadovoljenje rastuće potražnje za punjenjem električnih automobila građana, ali i turista.

Novu lokaciju za ultra brzu punionicu pažljivo smo izabrali jer ta destinacija svojim prirodnim ljepotama i povijesnom baštinom privlači ekološki osviještene posjetitelje iz cijelog svijeta, kojim sada pružamo vrhunsku uslugu i brzo punjenje njihovih električnih automobila, naglasio je direktor GreenWay Hrvatska i Član tima Upravnog odbora GreenWay grupe Dino Novosel. To je samo nastavak investicije u kojoj ćemo u samo nekoliko godina prema principu “ključ u ruke“, postavit značajan broj brzih i ultra brzih punjača, različitih priključih snaga koje dosežu čak 400kW. Na taj način ostvarujemo nužne klimatske, transportne, ekonomske te turističke ciljeve Hrvatske, ali i razvojne te investicijske ciljeve međunarodne korporacije GreenWay, zaključio je direktor Novosel.

GreenWay unaprijed garantira konkurentne cijene punjenja, ali i omogućava pouzdanost usluge punjenja na putu, uz potpunu kontrolu troškova. Otvaranjem punionica na strateškim koridorima i u urbanim sredinama omogućavamo ultra brzo punjenje električnih automobila. Ovisno o kapacitetu baterije, električni automobil se na našoj punionici za prelaženje udaljenosti do 100 kilometara može napuniti za samo osam minuta. Za manje od pola sata gotovo u potpunosti se može napuniti baterija prosječnog kapaciteta automobila, naglasio je direktor GreenWay Hrvatska Dino Novosel.

„Lokacija u centru Omiša izabrana zbog idealne kombinacije prometne dostupnosti te turističkih potreba, a našim građanima i gostima želimo pružiti vrhusku uslugu. Za nas u lokanoj upravi to je još jedan od načina privlačenja investicija i razvoja lokalnog gospodarstva te postizanje ciljeva smanjenja emisije štetnih plinova, važnih za stvaranje održivog turizma i gospodarstva“. Naglasio je to gradonačelnik grada Omiša Ivo Tomasović koji je i rekao da: „brze punionice električnih vozila podržavaju inicijative za održivi razvoj i prelazak na obnovljive izvore energije, što je u skladu s lokalnim, ali globalnim ciljevima za zaštitu životne sredine“.

U tvrtki GreeWay potvrdili su da je zahvaljujući snažnoj podršci gradskih vlasti ostvarena odlična suradnja s lokalnom samoupravom i da se u rekordnom roku pred glavnu sezonu, ostvarila investicija izgradnje brze punionice.

Inače, u svim GreenWay punionicama koristi se najkvalitetnija oprema koja osigurava ultra brzo punjenje, a prije puštanja u rad, punionice su ispitane od strane nezavisnog partnera Dekra Croatia, čime se osigurava visoki standard kvalitete i pouzdanosti rada GreenWay punionica. Integracijom pametnih mreža i sustava za upravljanje punjenjem u GreeWay-u, uz sve prednosti za korisnike, optimizira se i potrošnja energije te smanjuju ukupni troškovi.

Kako bi osigurali bezbrižno putovanje, tvrtka GreenWay organizirala je promotivnu akciju u kojoj omogućava korištenje svih javno dostupnih punionica u Hrvatsko i šire, po promotivnim cijenama kojima možete osigurati do 600 km vožnje za samo 20€. Detalji ponude i lokacije punionica dostupni su na: www.greenway.hr.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!