Legendarni talijanski nogometni trener Arrigo Sacchi najavio Italia Soccer Camp 2023.

Vijesti

Natrag na Vijesti

Legendarni talijanski nogometni trener Arrigo Sacchi najavio Italia Soccer Camp 2023.

Foto: pr

Italia Soccer Camp 2023. u Hrvatskoj - ovaj sportski događaj namijenjen je djeci od 8 do 14 godina, a Privredna banka Zagreb (PBZ), kao članica Intesa Sanpaolo Grupe, glavni je partner ovog projekta, a podupire ga i Generali. Kamp će svojim polaznicima pružiti jedinstvenu priliku da kroz rad s najboljim talijanskim trenerima upoznaju vještine i tajne nogometa.

Konferenciji za medije prisustvovao je i legendarni talijanski nogometni trener Arrigo Sacchi koji je govorio o konceptu Nogometnog kampa.

Ostali sudionici su bili: Marco Elio Rottigni, glavni direktor Sektora za inozemne banke supsidijare Intese Sanpaolo; Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb; Mario Carini, predsjednik Uprave Generali osiguranja; Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb; Marco Schembri, predstavnik organizatora World Camp International. Posebno nam je drago što je na predstavljanju nogometnog kampa za djecu sudjelovao i Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije. Također, bila je prisutna i Federica Cappelletti, poznata talijanska novinarka (supruga velikog Paola Rossija) te predsjednica i osnivačica Zaklade Paolo Rossi.

“Zaista mi je drago biti u Hrvatskoj i najaviti ovaj Nogometni kamp koji talentiranoj djeci koja vole nogomet pruža priliku da možda budu otkriveni kao budući hrvatski šampioni”, rekao je Arrigo Sacchi, službeni promotor ovog projekta i legendarni talijanski nogometni trener i menadžer koji je vodio Parmu, AC Milan, Atletico Madrid, Real Madrid i talijansku reprezentaciju.

Nogometni kamp održat će se u Zagrebu od 3. do 7. srpnja 2023. za oko 100 djece, među kojima su i djeca iz Dječjeg doma Zagreb te djeca korisnika programa Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, lokalnog partnera humanitarne inicijative The Human Safety Net, čiji je osnivač Generali.

“S izdanjem Nogometnog kampa 2023. godine obnavljamo inicijativu koju je Sektor inozemnih banaka supsidijara Intese Sanpaolo nastavio promovirati u nekoliko zemalja i koja pridonosi našoj predanosti svakoj od njih”, rekao je Marco Elio Rottigni, glavni direktor Sektora inozemnih banaka supsidijara. U Hrvatskoj je, zahvaljujući potpori naše lokalne banke supsidijara PBZ-a, više od 2.000 djece imalo priliku podijeliti iskustvo nogometnih kampova u proteklih 12 godina, učeći vrijednostima lojalnog natjecanja, predanosti i pripadnosti timu koje su karakteristične za sportske aktivnosti. Kao velika banka duboko ukorijenjena u zemlji i dio jedne od najvećih i najsnažnijih europskih financijskih grupacija, naše će nastojanje prvenstveno biti pružanje podrške gospodarstvu u temama koje su na vrhu dnevnog reda, kao što smo to učinili s prelaskom na jedinstvenu valutu, ali ćemo u isto vrijeme zadržati stalan fokus na društvo u cjelini, s angažmanom koji posebnu pozornost posvećuju njegovim najslabijim dijelovima”.

Privredna banka Zagreb u okviru svog programa društveno odgovornog poslovanja podržava brojne sportske aktivnosti djece i mladih, a uz potporu matične banke Intesa Sanpaolo omogućila je djeci da treniraju u jednoj od najboljih škola nogometa u kojoj će steći dragocjeno nogometno iskustvo.

„PBZ Grupa, kao dio Intesa Sanpaolo Grupe, već je niz godina prepoznata u zemlji po značajnim inicijativama društveno odgovornog poslovanja. Aktivno podržavamo projekte za mlade i djecu, bolnice, obrazovanje, sport i općenito inicijative koje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života zajednice u kojoj djelujemo. Jako mi je drago što smo se ponovno okupili predstaviti ovaj sjajan projekt za djecu koja zaista vole i uživaju u ovome sportu koji je sigurno više od igre. Naša zemlja ima ogroman potencijal za nogometni svijet i podržavamo ovaj projekt zahvaljujući kojem mladi igrači mogu trenirati s iskusnim trenerima i unaprijediti svoje vještine”, rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

“Jako nam je drago što djeca iz našeg Centra i ove godine sudjeluju na Nogometnom kampu, a također zahvaljujem PBZ-u na pozivu i dugogodišnjoj podršci i suradnji”, rekla je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb.

"Sretan sam i ponosan što Generali i naš partner Privredna banka Zagreb ponovno pokreću novo izdanje Italia Soccer Campa. Kamp će pohađati mnogo djece, od kojih je više njih iz obitelji koje sudjeluju u programima i aktivnostima Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, našeg cijenjenog lokalnog partnera naše humanitarne inicijative The Human Safety Net u Hrvatskoj. Uvjeren sam u uspjeh ove inicijative koja je konkretan primjer naše predanosti lokalnim zajednicama,” istaknuo je Mario Carini, predsjednik Uprave Generali osiguranja.

Marco Schembri, direktor World Camp International Srl, organizator Nogometnog kampa, dodao je: „Zahvaljujem PBZ-u i Generaliju što su ponovno omogućili mladim hrvatskim nogometašima da razvijaju svoje talente i uživaju u nezaboravnim iskustvima”.

Nogometni kamp održat će se na nogometnim terenima Sportski centar ZAGREBello u Zagrebu, Veslačka 1 (od 3. do 7. srpnja 2023.), a uključivat će tehničke, fizičke i taktičke treninge. Italia Soccer Camp, poznat u javnosti po svom edukativnom i zabavnom karakteru, projekt je koji okuplja bivše talijanske nogometne reprezentativce. Ove će se godine s mladim nogometnim perspektivama družiti čak pet vrhunskih talijanskih trenera koji će ih učiti tajnama nogometne umjetnosti. Nogometni kamp je besplatan za oko 100 djece koja će imati priliku učiti i trenirati nogomet po poznatoj i provjerenoj metodi i tehnici koju koriste vrhunski nogometaši. Detaljne informacije o prijavama i organizaciji kampa bit će objavljene uskoro putem komunikacijskih kanala PBZ-a.

Arrigo Sacchi bivši je talijanski profesionalni nogometni trener i menadžer te jedan od najutjecajnijih ljudi u modernom nogometu. Tijekom nogometne karijere Sacchi je vodio Parmu, AC Milan, Atletico Madrid, Real Madrid i talijansku reprezentaciju. Dvaput je vodio AC Milan (1987.-1991.; 1996.-1997.), s velikim uspjehom. Osvojio je naslov Serie A u svojoj debitantskoj sezoni 1987.–1988., a zatim je dominirao europskim nogometom osvajanjem europskih kupova 1989. i 1990. Od 1991. do 1996. bio je izbornik talijanske reprezentacije i vodio je do 1994. godine finala Svjetskog prvenstva. Njegov Milan smatra se jednim od najboljih nogometnih klubova svih vremena. Potresao je nogometni svijet svojim načinom upravljanja. Uspio je spojiti čvrstu talijansku obranu s napadačkim stilom i rezultati su bili nevjerojatni.

Privredna banka Zagreb (PBZ) dio je Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najvećih bankarskih grupacija u Europi. PBZ je po aktivi druga najveća banka i financijska grupa u Hrvatskoj s tržišnim udjelom do ili nešto iznad 20 posto u različitim segmentima poslovanja, a također i tržišni lider u mnogim područjima, poput kartičnog poslovanja i novih tehnologija, kontinuirano razvijajući nove i inovativne proizvode i usluge. PBZ je također centar izvrsnosti za mnoga područja bankarstva u sklopu Sektora inozemnih banaka supsidijara Grupe Intesa Sanpaolo te je tako postala regionalno bankarsko središte nakon stjecanja većinskog vlasništva banaka Intesa Sanpaolo u Bosni i Hercegovini i Sloveniji. PBZ ima proaktivnu ulogu u poticanju CSR inicijativa i projekata, uz stalnu posvećenost potpori lokalnoj zajednici. PBZ je vodeći donator u zemlji i bez premca među bankama po pitanju donacija zdravstvenim ustanovama u borbi protiv pandemije COVID-19 kao i sanaciji posljedica razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu te Sisačko-moslavačku županiju. PBZ Grupa poznata je u zemlji po svom jedinstvenom humanitarnom projektu Činim dobro svaki dan, koji već 15 godina pomaže zajednici te je do sada realizirano 70 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. www.pbz.hr

Intesa Sanpaolo vodeća je bankarska grupa u Italiji – koja pruža usluge obiteljima, poduzećima i realnom gospodarstvu – uz značajnu međunarodnu prisutnost. Osobitost poslovnog modela Intese Sanpaolo čini ju vodećom u Europi u upravljanju imovinom, zaštiti i savjetovanju, s istaknutim fokusom na digitalizaciju i FinTech. Učinkovita je i otporna banka, koristi prednosti svojih tvornica proizvoda u potpunom vlasništvu iz područja upravljanja imovinom i osiguranja. Snažna predanost Grupe prema ESG-u (okolišnim, društvenim, upravljačkim aspektima) uključuje davanje 115 milijardi eura u kreditima s društvenim utjecajem do 2025. godine za zajednice i zelenu tranziciju te 500 milijuna eura u doprinosima za podršku ljudima u potrebi, što Intesu Sanpaolo pozicionira kao svjetskog lidera u smislu društvenog utjecaja. Intesa Sanpaolo obvezala se na nultu neto stopu emisija do 2030. godine za vlastite emisije, a do 2050. godine za svoje kreditne i investicijske portfelje. Kao angažirani pokrovitelj talijanske kulture, Intesa Sanpaolo osnovala je svoju vlastitu mrežu muzeja, „Gallerie d’Italia“ koja je domaćin umjetničke baštine banke ali i mjesto za prestižne kulturne projekte.

Novosti: group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news Twitter: @intesasanpaolo LinkedIn: linkedin.com/company/intesa-sanpaolo

Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od najvećih svjetskih lidera davatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom od 81,5 milijardi eura u 2022. godini. S više od 75 000 zaposlenika i 67 milijuna klijenata širom svijeta, Grupa ima liderski tržišni položaj u Europi i sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. U središtu strategije društva Generali njegova je predanost biti životni partner svojim klijentima, što postiže svojim inovativnim i personaliziranim rješenjima, vrhunskim korisničkim iskustvom i sposobnostima digitalizirane globalne distribucije. Grupa je u potpunosti ugradila održivost u sve strateške izbore, s ciljem stvaranja vrijednosti za sve dionike, istovremeno izgrađujući pravednije i otpornije društvo. MSCI, vodeće međunarodno društvo za ESG ocjene, povećalo je ocjenu za Generali s AA na AAA, što je najviša moguća ocjena. Procjena MSCI-ja pokazala je da Generali usvaja najbolje prakse u industriji za ublažavanje klimatskih rizika u osiguranju. Generali je također uvršten u Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) i Dow Jones Sustainability Europe Index (DJSI Europe). Fokusirajući se na mala i srednja poduzeća kao temelj europskog gospodarstva i jedan od glavnih pokretača održive tranzicije, Generali je pokrenuo SME EnterPRIZE. Ova strateška inicijativa promiče zelenije i više uključivo gospodarstvo u skladu s Europskim zelenim planom i inicijativom Next Generation EU, kao i kulturu održivosti među europskim malim i srednjim poduzećima. Generali je aktivan i u zajednicama kroz fondaciju The Human Safety Net, osnovanu prije pet godina, s idejom da zajednice u kojima „ljudi koji pomažu ljudima“ mogu dovesti do održivih promjena. U Hrvatskoj, THSN surađuje s Centrom „Rastimo zajedno” radi podrške roditeljima i djeci izloženima zahtjevnijim životnim okolnostima, koje otežavaju razvoj njihove djece, obuhvaćajući više od 14 tisuća roditelja i djece, uz daljnju provedbu novih programa podrške. Kao dom The Human Safety Neta-a, zgrada Procuratie Vecchie koja gleda na venecijanski Markov trg, osvojila je jednu od najvažnijih nagrada u svijetu dizajna - nagradu Red Dot Design za najbolji dizajn interijera u 2022.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!