U Dubrovniku otvoren Počasni konzulat Finske

Vijesti

Natrag na Vijesti

U Dubrovniku otvoren Počasni konzulat Finske

Foto: Grad Dubrovnik

Novi Počasni konzulat Finske otvoren je danas u Dubrovniku, a novi počasni konzul je Hrvoje Brbora. Otvorenju je prisustvovao i veleposlanik Finske u RH Kalle Kankaanpää, koji je govorio i bogatoj povijest diplomacije Grada i Dubrovačke Republike, a dubrovački gradonačelnik Mato Franković u ovoj im je prigodi izrazio dobrodošlicu.

"Danas se važnost jednog grada pokazuje upravo po brojnosti konzularnih predstavništava u tom gradu. U Dubrovniku ih je trenutačno 14, očekujemo uskoro još jedno, a tendencija je rasta i dalje. To pokazuje koliko je Dubrovnik važan i značajan na međunarodnoj sceni. Svatko želi imati svoj konzulat u Dubrovniku i na taj način pokazati koliko je na raspolaganju svojim državljanima"", kazao je gradonačelnik Franković.

Naglasio je i koliko je zahtjevna zadaća koju konzuli odrađuju te na taj način ujedno doprinose povećanju kvalitete usluge u našem gradu. Svim počasnim konzulima zahvalio je na nesebičnom davanju i pružanju asistencije stanovnicima država koje su ih imenovale te istaknuo kako je iznimno važno da im u obavljanju njihovog posla budu dostupne i sve gradske službe.

Gradonačelnik Franković ujedno je zahvalio veleposlaniku Kankaanpääu na izvrsnoj suradnji svih godina, izrazio želju da se takva suradnja nastavi i posebno čestitao novom počasnom konzulu Hrvoju Brbori.

Novi prostori Počasnog konzulata Finske u Dubrovniku bit će u Hotelu Lapad.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!