Podrži KK Zadar, navijaj i uživaj u Amareni

Vijesti

Natrag na Vijesti

Podrži KK Zadar, navijaj i uživaj u Amareni

Foto: pr

Neslomljivi sportski duh koji živi košarku punim plućima 365 dana u godini, kao i višnja maraška, autohtona sorta koja daje svoje najbolje plodove isključivo na području Zadra, predstavljaju zadarsku tradiciju i način života. Upravo ova dva zadarska simbola dio su novog projekta „Zajedno za Zadar“ u organizaciji KK Zadar, Maraske i udruge Dani Krešimira Ćosića predstavljenog danas u Cafe baru Lovre u Zadru. U projekt „Zajedno za Zadar“ mogu se uključiti i Zadranke i Zadrani.

O čemu je riječ? Za svaku kupljenu Maraska Amarena bočicu u zadarskim kafićima s posebnom etiketom koju će krasiti lik legendarnog zadarskog košarkaša Krešimira Ćosića Maraska će donirati 9 centi Košarkaškom Klubu Zadar.

„Iznimno smo ponosni na projekt Zajedno za Zadar, našu suradnju s KK Zadrom i udrugom Dani Krešimira Ćosića. Maraska je zadarska kompanija koja njeguje tradiciju staru 255 godina, a njezini proizvodi simbol su ovoga grada, ali i svjetski cijenjeni brendovi koji se konzumiraju od Melbournea do New Yorka. No važno je istaknuti da Maraska prije svega želi djelovati lokalno, podržati i razumjeti želje svojih sugrađana. Ja, kao rođeni Zadranin, najbolje znam da je košarka bilo ovog grada i veseli me što ćemo zajedno pomoći KK Zadru u svakodnevnom radu i ostvarivanju odličnih sportskih rezultata“, izjavio je Dino Martinović, direktor Marketinga Maraske i predsjednik Nadzornog odbora košarkaškog kluba Zadar.

Što ova suradnja znači za KK Zadar i njegove igrače objasnio je Dario Kljajić, potpredsjednik Nadzornog odbora KK Zadar: „Za sve nas u klubu ova suradnja upravo je ono što je KK Zadar nekad bio i što se nadamo da će opet ubrzo postati: nezaobilazna tema svakog susreta na Kalelargi, svake kave ili pića u kvartovskom kafiću. Želimo ponovno dotaknuti ljude i biti dio njihove svakodnevice, da se o KK Zadru govori s ponosom. Taj ponos ne mora nužno proizlaziti iz sportskih uspjeha, to može biti svaki korak prema naprijed, prema stabilizaciji, a ova je suradnja velik korak prema tome i za nas mali trofej. U ovo kratko vrijeme što sam u klubu navijači su različitim akcijama pokazali da stoje uz klub tako da u njihovu podršku ne sumnjam ni ovoga puta.“

Marko Ramljak, igrač KK Zadar ponosan je na suradnju i veseli se svim budućim uspjesima kluba, „Zadar je na neki način koljevka hrvatske košarke i zaista sam sretan što sam dio te velike priče. Igram svim srcem za naše navijače i ovaj grad i drago mi je što će se na ovaj način i Zadrani moći uključiti u podršku svom klubu za što bolju i sigurniju budućnost“.

Misiju i viziju sporta popularnog Kreše novim generacijama danas prenosi udruga Dani Krešimira Ćosića: „Udruga Dani Krešimira Ćosića osnovana je kako bi sačuvala povijesnu važnost Krešimira Ćosića. U skladu s tom misijom Udruga zastupa njegova stajališta te nastoji djelovati prema njegovim željama. Iako smo trenutačno usmjereni na promociju sporta i košarke kod djece, kad dobijemomolbu da sudjelujemou pomaganju KK Zadru uvijek se odazovemo, kao što se Krešo svaki put odazvao pozivu svojeg voljenog kluba igrada“, poručila je Ana Ćosić Pajurin uime udruge Dani Krešimira Ćosića.

Organizatori pozivaju Zadranke i Zadrane da se uključe u akciju „Zajedno za Zadar“, nastave njegovati sportski duh koji je živio Krešimir Ćosić, navijaju svim srcem za svoj klub i uživaju u lokalnim proizvodima s okusom višnje maraške.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!