5. Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje

Vijesti

Natrag na Vijesti

5. Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje

Foto: vcz

Uloga radnog mjesta u našim životima nakon pandemije se promijenila. Zaposlenici rade pod povećanom razinom stresa, a od poslodavaca se očekuje dodatna vrijednost za zaposlenike, ali i za zajednicu. Kako kroz volontiranje možete stvoriti dobrobit za sve uključene - volontere, poslodavce i zajednicu, moći ćete saznati na ovogodišnjoj 5. Nacionalnoj konferenciji o volontiranju zaposlenika koju organizira Volonterski centar Zagreb.

Konferencija se održava 18. listopada pod nazivom „Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje“ i bavit će se ključnim problemima kompanija u 2022.: kako kroz volontiranje smanjiti odlazak zaposlenika s radnih mjesta (fizički i mentalno) te kako osmišljeni pristup volontiranju doprinosi organizacijama. Uz to, govorit će se o volonterskim programima u korporativnim izvještajima o održivosti i kakav će utjecaj na njih imati nova europska direktiva koja stupa na snagu u 2023. godini.

Kako bi mogli sudjelovati svi zainteresirani iz cijele Hrvatske, konferencija će se održati online. Svi koji se priključe imat će priliku čuti niz primjera iz volonterske prakse te se upoznati s projektima različitih organizatora volonterskih aktivnosti i prilika za volontiranje zaposlenika. Želja je da se kroz konferenciju što veći broj tvrtki upozna s konceptom volontiranja zaposlenika i potakne na uvođenje volontiranja kao sastavnog dijela poslovanja.

Na konferenciji će biti predstavljena i inicijativa o potpisivanju Povelje o volontiranju zaposlenika, koja se odnosi na sve privatne i javne organizacije, a kojom se namjerava potaknuti uvođenje sustavnijeg pristupa volontiranju kroz definiranje pravila volontiranja, stvaranje pogodnog okruženja za volontiranje te usvajanje standarda volontiranja.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijaviti se možete putem ovog linka.

Program konferencije možete pronaći ovdje.

Konferencija je nastala uz podršku i partnerstvo s tvrtkama: Hrvatski Telekom, Coca-Cola Hrvatska, Span, Philip Morris i Privredna banka Zagreb.

Kontakt za medije:

Dunja Hafner, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb

dunja.hafner@vcz.hr, 098 3736 72

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!