NAKON PAUZE ZBOG KORONAVIRUSA OVE JESENI VRAĆA SE DUBROVAČKA TRPEZA! Očekuje se velik broj sudionika

Vijesti

Natrag na Vijesti

NAKON PAUZE ZBOG KORONAVIRUSA OVE JESENI VRAĆA SE DUBROVAČKA TRPEZA! Očekuje se velik broj sudionika

Foto: Grad Dubrovnik

Svojevrsna tradicija i kruna Good Food Festivala, Dubrovačka trpeza, vraća se ove godine na Stradun nakon dvogodišnje pauze zbog globalne pandemije koronavirusa. Grad Dubrovnik ove godine bilježi izvrsne turističke rezultate, čak 72% dolazaka i 82% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, uz dobre najave za nastavak postsezone. Ova manifestacija već godinama predstavlja jedan segment društveno-odgovornog poslovanja i to pažnjom prema građanima i brigom za potrebite.

Zabavno gastronomski događaj, prepoznatljiv po bogatoj trpezi duž cijelog Straduna, okuplja brojne građane, ali i posjetitelje grada Dubrovnika, a na ovogodišnjoj manifestacije koja će se održati 16. listopada očekuje se velik odaziv sudionika iz različitih uslužnih sektora, dubrovačkih hotela i restorana, pekara, slastičara, ugostitelja i vinara koji će prezentirati svoje znanje i umijeće.

Uz simbolične cijene posjetitelji će imati priliku uživati u brojnim delicijama i vinu, ali i glazbenom nastupu Klape Subrenum. Dubrovačka trpeza kao i svake godine ima humanitarni karakter pa će se prihod od prodaje jela i pića, koji će se moći kušati po cijeni bona od 40 kuna za hranu i 20 kuna za vino, donirati u humanitarne svrhe.

Uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, organizatori Dubrovačke trpeze su I Dubrovačko – neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!