HGSS organizira 1. Sljeme Rescue Race natjecanje! Prijavite svoju ekipu i osvojite vrijedne nagrade

Vijesti

Natrag na Vijesti

HGSS organizira 1. Sljeme Rescue Race natjecanje! Prijavite svoju ekipu i osvojite vrijedne nagrade

Foto: pr

Ako ste ikad poželjeli biti dio HGSS-ove ekipe koja traga za unesrećenom osobom, medicinski je zbrinjava i transportira do tima hitne pomoći, sada imate priliku. Prvi put u 72 godine postojanja HGSS omogućuje građanima da vide svijet njihovim očima, i to na prvom Sljeme Rescue Race natjecanju 25. lipnja na Medvednici. Na natjecanju će sudjelovati pet ekipa po četvero ljudi, a sve sudionike očekuju i zanimljive nagrade.

Prije samog natjecanja, timovi će proći kratku edukaciju o oživljavanju i transportu unesrećene osobe koju će im održati liječnici iz Komisije za medicinu spašavanja HGSS-a. Potom će svaki tim krenuti u potragu za unesrećenom osobom. Nakon što je pronađu, morat će je “oživjeti” i nosilima prenijeti do cilja. Ekipa koja prva završi Sljeme Rescue Race osvojit će vrlo zanimljivu nagradu. Naravno, HGSS-ovci su mislili i na ostale sudionike, tako da sve timove čekaju pokloni koji će im dobro doći u raznim situacijama.

Pozivamo sve zainteresirane da prijave svoje timove najkasnije do 15. lipnja. Jedini uvjet je da svi budete punoljetni, a prijave s imenima i prezimenima četvero sudionika vašeg tima šaljite na e-mail adresu mediji@hgss.hr. Samo natjecanje neće biti zahtjevno, ali pet najbrže prijavljenih timova dobit će priliku na jedan dan osjetiti koliko je plemenit poziv gorskog spašavatelja, poručili su iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

Osim adrenalina i zabave, prvo Sljeme Rescue Race natjecanje značajno je i zbog važnosti edukacije što većeg broja građana o načinu reanimacije ukoliko se zateknu u takvoj situaciji.

Članovi HGSS-a su volonteri obučeni za pružanje prve pomoći i osposobljeni za sve tehnike gorskog spašavanja. Prvim Sljeme Rescue Race natjecanjem želimo sve zainteresirane građane educirati o našem pozivu, pobliže im prikazati izazove s kojima se suočavaju naši volonteri i naučiti ih kako nekome mogu spasiti život, poruka je Hrvatske gorske službe spašavanja.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!