31 okićena jelka krenula je put obiteljima u potrebi

Vijesti

Natrag na Vijesti

31 okićena jelka krenula je put obiteljima u potrebi

Foto: pr

Iako su blagdanska druženja na Adventu na Gradecu u punom jeku, ova je manifestacija već ostvarila svoj glavni cilj održavanja – humanitarni projekt nezaBORavni Božić dobio je svoj sretan kraj. 31 okićena jelka u ovim predbožićnim danima stiže na adrese obitelji članova udruge Mali zmaj, koje se nalaze u teškom imovinskom stanju i kojima će ovaj mirisni i šareni znak pažnje sigurno uljepšati blagdane.

U ukrašavanju božićnih drvca svakog je dana sudjelovalo sve veći broj posjetitelja i prolaznika, a inicijativi su se kao “šećer na kraju” pridružila i dva razreda Osnovne škole Bogumila Tonija. Učenici 2.A i 2.B razreda tako su svojim kuglicama, pahuljicama, ručno rađenim dekoracijama i mašnama uljepšali jelke koje su 24 dana ponosno stajale na platou Gradec. Sve šareniji i bogatiji borovi iz dana u dan bili su dokaz velikog interesa i humanosti svih posjetitelja, a osnovnoškolci koji su zajedno sa svojim učiteljicama obišli Plato Gradec i ukrasili drvca posebno su se razveselili činjenici da će “njihovih ruku djelo” uskoro stići do njihovih vršnjaka i drugih članove obitelji.

Zahvaljujući dostavnoj službi MBE drvca će sretno stići na adrese, a u projekt su se uključili i Gospodari svjetla iz Samobora te Urbane ideje, koji će borove ukrasiti lampicama i svjetlećim dekoracijama te tako dodatno oplemeniti ovu hvalevrijednu akciju. Za dodatno veselje 31 obitelji iz Zagreba i okolice pobrinula se i Jamnica, koja je udrugu iznenadila financijskom donacijom. Osim toga, obitelji će dobiti i prigodne poklon pakete u koju su se uz Jamnicu uključile i tvrtke - Zagrebačka banka, Konzum i L’Oreal. Šareni paketi puni raznih proizvoda koji će se naći ispod okićenih i olampljenih borova, zasigurno će najviše razveseliti one najmlađe.

Idućih 10 dana, dobro poznata gornjogradska adventska lokacija i dalje će nuditi jako puno sadržaja i razloga za posjet. Prošećite “ulicama” čudesne šume i otkrijte čak 5 foto zoni koje su proglašene najljepšima na ovogodišnjem adventu. U samom atriju Klovićevih dvora turiste i posjetitelje čeka odlična gastronomska ponuda, a vikendom je zagarantiran i dobar provod. Zadnje dane božićne euforije, Badnje poslijepodne, dane godišnjih odmora u prosincu ili Staru godinu rezervirajte za Advent na Gradecu koji će i vama ove blagdane učiniti nezaBORavnima!

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!