Connecting Cottbus 2021.: Nagrada za razvoj projekta otišla Antitalentu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Connecting Cottbus 2021.: Nagrada za razvoj projekta otišla Antitalentu

Foto: havc

Hrvatski projekt Božice autorice Dore Šustić i producentice Maje Pek-Brünjes (Antitalent), koji nastaje u koprodukciji sa Sjevernom Makedonijom (List Production) nagrađen je na ovogodišnjoj pitching sekciji koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus (cocoPITCH).

Tročlani žiri u sastavu: Daniela Adomat (s televizijske mreže MDR - Mitteldeutscher Rundfunk), Anamaria Antoci (iz produkcijske kuće Tangaj Production) i Marie-Pierre Vallé (iz distribucijske firme Wild Bunch) tom je prigodom izjavio kako nagrada ide "priči koja prikazuje neobično prijateljstvo između dvije žene koje dolaze iz različitih svjetova, suočavaju se s različitim izazovima, a na kraju osnažuju jedna drugu da pronađu svoju vlastiti način suočavanja sa životom". Nagrada pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra iznosi 5 000 eura, a namijenjena je za daljnji razvoj projekta.

"Zahvaljujemo Connecting Cottbusu na odabiru projekta i međunarodnom žiriju koji je dodijelio nagradu. Sretne smo što su prepoznali potencijal filma i kvalitetu priče. Do kraja prosinca projekt sudjeluje na MFI Script2Film radionici, nakon čega ulazimo u fazu razvoja projekta. Pred nama je kasting i pregled lokacija na zadarskom području gdje je smještena radnja filma", izjavile su tim povodomautorica Dora Šustić i producentica Maja Pek-Brünjes.

Božice je drama o transformaciji jedne priproste i naivne žene, čije seksualno i duhovno buđenje postaje lakmus papir za licemjerje i okrutnost društva u kojem živi.

Producent filma je Antitalent, a koproducent List Produkcija (Sjeverna Makedonija). Projekt se trenutno nalazi na šestomjesečnoj razvojnoj radionici Script2Film Mediteranskog Filmskog Instituta, a razvoj scenarija podržan je od Hrvatskog audiovizualnog centra.

Koprodukcijski sajam Connecting Cottbus po 23. put se održava u sklopu Cottbus Film Festivala od 3. do 5. studenog, a sve ostale informacije potražite ovdje. Cjelovit popis nagrađenih projekata dostupan je na ovoj poveznici.

Naslovna fotografija: dodjela nagradeautoricama projekta Božice Dori Šustić i producentici Maji Pek-Brünjes

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!