Zvjezdano ljeto u Karlovcu s preko 150 različitih programa za sve generacije

Vijesti

Natrag na Vijesti

Zvjezdano ljeto u Karlovcu s preko 150 različitih programa za sve generacije

Foto: Dinko Neskusil, Oliver Budimir

U Karlovcu je u utorak 15. lipnja, na obali rijeke Kupe, predstavljen program Zvjezdanog ljeta 2021. godine. U 21 dan, koliko traje ova manifestacija, u Karlovcu će od 23. lipnja do 13. srpnja 2021. biti moguće vidjeti preko 150 različitih programa – od predstava, koncerata i radionica sve do sportskih i avanturističkih sadržaja. Ove godine događanja su pod motom „Sretni pod zvijezdama“, a u Karlovcu će svatko pronaći nešto za sebe.

Među brojnim događanjima ističemo tradicionalni Ivanjski krijes 23. lipnja, manifestaciju kojom započinje ovogodišnje Zvjezdano ljeto i kojom se na simboličan načina na obalama rijeke Kupe u Karlovcu dočekuje ljeto. Ova karlovačka tradicionalna manifestacija stara je preko 200 godina i omiljena je kako među Karlovčanima tako i posjetiteljima. Osim krijesa tu je i Karlovački dnevni boravak, prostorna instalacija na Trgu bana Josipa Jelačića koja uz zabavne programe nudi dobru atmosferu i zanimljivu ugostiteljsku ponudu.

Direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić kaže kako se svake godine nastoji, zajedno s partnerima, Karlovčanima ali i gostima koji se u vrijeme manifestacije nađu u Karlovcu, ponuditi što raznovrsniji sadržaj.

Veliki nam je izazov kvalitetnim sadržajem manifestacije privući i nove posjetitelje odnosno da ona postane jedan od motiva dolaska u naš grad. Cilj nam je, kao kod svih velikih gradskih manifestacija, da se osjeća u svakom djelu grada i da ju kao svoju osjeća svaki naš sugrađanin. Najveća vrijednost ove manifestacije je u tome što je veći dio sadržaja karlovački proizvod i to je njezina najveća posebnost i doprinosi njezinoj održivosti.”

U gradu na četiri rijeke predviđene su, naravno, i brojne aktivnosti na vodi te uz vodu poput vožnje kajacima ili pak plovidbe žitnom lađom. Za one koji vole adrenalin idealan je izbor absail pista i spuštanje s branič kule sa Starog grada Dubovca ili prečnica preko šanca u karlovačkoj Promenadi.

Novi sadržaj ljeta u Karlovcu je Karlovac Open Air Tribute Festival na kojem će od 7. do 9. srpnja nastupiti izvrsni tribute bendovi: The Croatia Pink Floyd Show, Queen Tribute Band i Strange Kind of Women – tribute to Deep Purple.

Za one pak koji više vole predstave i klasičnu glazbu od 26. lipnja a sve do 8. srpnja odličan program nudi KaKAFE - Karlovački kazališni festival.

Veliku rođendansku feštu Karlovac već tradicionalni ima 13. srpnja kada će Rođendanskim balom proslaviti 442. rođendan.

Gradonačelnik Damir Mandić je ovom prigodom izjavio: „ Naša želja je da Zvjezdano ljeto bude kulturno turistički karlovački proizvod. Uvjeren sam da će u narednim godinama ova manifestacija nadići granice grada Karlovca i Hrvatske. Pozivam sve da dođu i uvjeren sam da će svatko pronaći nešto za sebe.“

Svi događaji odvijaju se na raznim gradskim lokacijama na otvorenom, parkovima, trgovima, ulicama, šančevima i pak obalama rijeka, te su potpuno besplatni za sve posjetitelje. Sve informacije o programu posjetitelji mogu pratiti putem web stranice

https://zvjezdanoljeto.karlovac.hr/ ili društvenih mreža manifestacije Zvjezdano ljeto

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!