Večeri za pamćenje na prvoj pulskoj Drive in kulturi za koju se tražila karta više!

Vijesti

Natrag na Vijesti

Večeri za pamćenje na prvoj pulskoj Drive in kulturi za koju se tražila karta više!

Foto: Saša Miljević

Tople proljetne noći i automobili pod zvijezdama bili su savršena scenografija za odličan filmski i glazbeni program prvog pulskog izdanja Drive in kulture, a poseban začin događanju svakako je bio i šarm voditeljskog para Nike Ivančić i Filipa Lugarića, domaćih mladih glumaca čiji je talent pod redateljskom palicom Arije Rizvić zasjao punim sjajem te publici osigurao pravi, kvalitetni show za sve uzraste.

Prva je večer, u petak, bila namijenjena odraslim posjetiteljima, koji su nakon svečanog otvaranja pogledali sjajan kratkometražni animirani film Odrasti u malo drvo pulske redateljice Noemi Ribić, dok je vrhunac filmskog dijela programa bio danski oskarovac, film Još jedna runda, remek-djelo redatelja Thomasa Vinterberga koji je, očekivano, izazvao odlične reakcije publike. Sjajno raspoloženje nastavilo se u glazbeno-plesnom dijelu večeri, kada su kozmički zvukovi nenadmašnog kolektiva Music After Dinner atmosferu podigli do usijanja i ovaj kulturni događaj potvrdili kao zabavu bez premca.

Subotnja večer, Drive in kultura Kids Edition, bila je u znaku obiteljske zabave na kojoj su mali posjetitelji i njihovi roditelji najprije uživali u nagrađivanom kratkom animiranom filmu Ježeva kuća autorice Eve Cvijanović, a potom se dobro nasmijali Neparožderima, dugometražnom češko-slovačko-hrvatskom filmu redateljice Galine Miklinove. Oba su filma nakon projekcija dobila snažnu i glasnu podršku pomoću truba na automobilima, a mališani nisu skrivali ni oduševljenje duhovitošću likova iz bajki u koje su se kostimirali voditelji i članovi Udruge Birikina, što je čitavu večer pretvorilo u posebnu čaroliju s koje su zasigurno otišli prepuni dojmova.

Da je događanje Drive in kultura i puno više od kina na otvorenom, dobro su prepoznali Puležani, čiji su topli doček i sinergija s izvođačima bili ključ za nezaboravno dobru atmosferu. Upiti organizatorima o narednim izdanjima svakako su dobar pokazatelj da je prvo istarsko drive in kino 21. stoljeća doista položilo ovaj test s odličnom ocjenom! Sljedeći ispit ovog kulturnog spektakla na kotačima u organizaciji SABMARINE održava se u Osijeku. Detaljnije informacije slijede uskoro, no već sada s velikom sigurnošću možemo tvrditi da publiku u gradu na Dravi čeka istinsko uživanje u kulturi s predznakom izvrsnosti!

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!