Prvi savjetodavni servis u Hrvatskoj za sve suvlasnike – ZGRADOnačelnik.hr

Vijesti

Natrag na Vijesti

Prvi savjetodavni servis u Hrvatskoj za sve suvlasnike – ZGRADOnačelnik.hr

Foto: logo

U Hrvatskoj je više od 2,3 milijuna stanova koji se nalaze u stotinama tisuća zgrada, od čega je nastanjeno 1,5 milijuna stanova (podaci Državnog zavoda za statistiku, 2019.).

Život" u zgradama "reguliraju" dva osnovna zakonska akta – Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima donesen 1996. te Uredba o održavanju zgrada donesena 1997. Od tada se oba akta nisu suviše mijenjala. A to je uzrok velikih nedoumica i nejasnoća u zgradama.

Kako bi prava i obveze bili barem malo jasniji, sredinom rujna 2020., osnovan je prvi savjetodavni servis za svakog suvlasnika u Hrvatskoj – ZGRADOnačelnik.hr. Osnovala ga je grupa suvlasnika i predstavnika suvlasnika koji su shvatili da se za dobivanje kvalitetne i točne informacije mora itekako pomučiti. Svi suvlasnici, predstavnici suvlasnika i upravitelji zgrada diljem Hrvatske, na jednome mjestu mogu pročitati savjet, informaciju, korak po korak uputu kako riješiti neki problem. A nevjerojatna je količina problema u zgradama – neplaćanje pričuve, loše održavanje, "susjedi iz pakla", tko i kako odlučuje, vodomjeri, preskupi majstori, neodgovorni upravitelji i suvlasnici, neriješeni vlasnički odnosi…

Potresi u Zagrebu, Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji dodatno su ukazali na ogromne probleme u zgradama i na neki način otvorili Pandorinu kutiju.

Pozivamo sve suvlasnike, predstavnike suvlasnika i upravitelje da se informiraju o svojim pravima i obvezama kako bi im život u zgradama bio ugodniji i uređeniji.

Za svaku zgradu u vašem gradu - ZGRADOnačelnik.hr

Pratite ZGRADOnačelnik.hr i na:

Facebook - https://bit.ly/ZGRADOnačelnik

LinkedIN - https://bit.ly/3g7MVTZ

Pridružite se i Facebook grupi "Predstavnici suvlasnika" - https://bit.ly/predstavnik

Kontakt za medije – Tin Bašić, tin@zgradonacelnik.hr, 098/ 900 8441

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!