Proljeće u Karlovcu ovog vikenda u znaku parkova

Vijesti

Natrag na Vijesti

Proljeće u Karlovcu ovog vikenda u znaku parkova

Foto: pr

Sve koji traže inspiraciju za vikend pozivamo da budu dio proljetnih događanja aktivnosti u gradu na četiri rijeke! Što raditi i vidjeti ovog svibanjskog vikenda u Karlovcu?

Karlovac volimo nazivati gradom parkova i gradom u parku. Ove godine obilježavamo 350 godina karlovačkih parkova, a s obzirom na to da je u svibnju i Europski dan parkova (24.5.) posebno ćemo ovog vikenda u Karlovcu pričati upravo o parkovima!

Prije 350 godina Karlovac je dobio svoj prvi uređeni park - riječ je o lokaciji pored Veleučilišta, među Karlovčanima poznatoj po imenu "Vojna bašta“.Veleučilište u Karlovcu otvara ove subote svoja vrata i vrata svog Atrija znanja svima onima koji žele upoznati ovu povijesnu karlovačku lokaciju u Zvijezdi te sadržaje poput popularnog pivskog praktikuma. Veleučilište u Karlovcu proizvodi naime u sklopu nastave svoje pivo, ali o svemu više možete saznati posjetite li ih ove subote. Najava je potrebna putem sljedećeg obrasca.

U subotu 22. svibnja, od 10 do 13 sati, u sklopu Dana parkova zabavite se rekreativnim igrama u šancu u karlovačkoj Promenadi.Streličarstvo, poligon, badminton i druge zabavne igre te kvizovi očekuju sve one koji traže aktivan način zabave. Najava nije potrebna, a animatori su tamo da vas uvedu u igru.

Pridružite se u subotu u 11h kod paviljona Katzler besplatnoj zelenoj turi u pratnji turističkog vodiča. Uživajte u ljepoti zelenih površina, kreativnosti cvjetnih gredica i osebujnim drvoredima uz rubove šanca te upoznajte karlovačke parkove.

Nakon što ste čuli priču o našim “3D” parkovima i povijesnoj baštini grada, navratite do akvarija Aquatike gdje vas u subotu 22. svibnja čeka prezentacija multimedijalnog projekta Susret s rijekom - zajedno s hologramima i interaktivnim podom!

Riječnu avanturu možete doživjeti i ako zaplovite rijekom Kupom na Žitnoj lađi u subotu ili nedjelju od 11.00 i 13.00 sati.

Ovog vikenda svoja vrata ponovno otvara i Franjevački muzej u srcu karlovačke Zvijezde što je zasigurno prava poslastica za ljubitelje povijesti i umjetnosti. Glazbena škola Karlovac priprema pak pravu koncertu poslasticu u parku ispred Glazbene škole. Tijekom subotnjeg poslijepodneva od 18 sati uživajte u koncertu “KLASIKA U PARKU”. Koncert je to izvrsnih učenika i Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac kojim će dirigirati Veton Marevci.

Ako se odlučite za posjet Karlovcu nikako ne propustite uživati u slasticama i jelima s jagodama koje u svibnju nude karlovački restorani i slastičarnice.

Pozivamo vas na istraživanje i uživanje u proljeću u Karlovcu!

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!