Delta Air Lines debitira u Dubrovniku

Vijesti

Natrag na Vijesti

Delta Air Lines debitira u Dubrovniku

Foto: pr

Američka zrakoplovna tvrtka 03. srpnja započinje s direktnim letovima za New York-JFK

DUBROVNIK, 7. svibnja, 2021. – Delta Air Lines ovog ljeta pokreće svoju prvu direktnu liniju između Dubrovnika i New Yorka-JFK. Nagrađivana američka zrakoplovna tvrtka će letjeti direktno četiri puta tjedno počevši od 03. srpnja 2021. Nova linija označava prvi put da Delta ima uspostavljenu liniju između Hrvatske i SAD-a.

“Hrvatska je bila prva europska zemlja koja je otvorila svoje granice američkim državljanima. Hrvatska je i dalje popularno turističko odredište kod Amerikanaca i mi odgovaramo na veliku potražnju za putovanjima s našom prvom direktnom linijom za Dubrovnik”, rekao je Joe Esposito, Viši potpredsjednik - Mrežno planiranje. "Uzbuđeni smo što ćemo poslovati na ovom novom europskom tržištu i radujemo se što ćemo pozdraviti nove klijente Delta Airlines-a, a zauzvrat podržavamo lokalno gospodarstvo i globalni oporavak putovanja."

Frano Luetić, glavni direktor Zračne luke Dubrovnik komentirao je: “Sretni smo i ponosni što Delta, jedna od najboljih svjetskih zrakoplovnih tvrtki, uvodi ovu izravnu liniju od New Yorka-JFK do Dubrovnika. Ova linija će značajno pridonijeti poticanju povratka američkih posjetitelja u Dubrovnik, ali i Hrvatsku općenito, u ovim teškim vremenima."

Putnici koji su cijepljeni u potpunosti, imaju negativni PCR test ili dokaz nedavnog oporavka od COVID-19 mogu uživati ​​u bogatoj povijesti Hrvatske, prekrasnim krajolicima i mnoštvu izleta na otvorenom u jednoj od najpopularnijih europskih turističkih destinacija posljednjih godina.

Pozdravljajući novu liniju, Nikolina Brnjac, Ministrica turizma i sporta RH, izjavila je: „Izuzetno smo zadovoljni odlukom Delta Air Linesa da ovog ljeta uspostavi liniju NY-Dubrovnik. Hrvatska je otvorena za američke turiste od početka travnja, uz predočenje dokaza o cijepljenju ili oporavku, ili s negativnim PCR-om ili testom antigena i potvrdom rezervacije. Naša nacionalna oznaka Safe Stay in Croatia osigurava najviše epidemiološke standarde za sve posjetitelje i radujemo se što ćemo uskoro ponovno dočekati američke turiste."

Od početka pandemije, Delta je jako usredotočena na zdravlje i sigurnost svojih putnika i zaposlenika. Kako bi ih zaštitili tijekom putovanja, zrakoplovna tvrtka je primijenila više od 100 zdravstvenih i sigurnosnih mjera u svoje već rigorozne protokole čistoće, koje zrakoplovna tvrtka naziva Delta CareStandard.

Delta će svoju novu liniju za Dubrovnik obavljati zrakoplovom Boeing 767-300ER kapaciteta 226 sjedala, s uslugom potpuno ravnih Delta One kreveta, te Delta Comfort + i Main Cabin uslugama. Putnici se mogu opustiti uz stotine sati najnovijih televizijskih emisija na zahtjev, filmova, glazbe i još mnogo toga na osobnim zaslonima za zabavu na naslonima sjedala, ostati povezani s Wi-Fi mrežom uz nadoplatu i uživati ​​u besplatnim mobilnim porukama.

Letovi Delta Air Lines za Hrvatsku odvijat će se u suradnji s njihovim europskim partnerima Air France, KLM i Virgin Atlantic prema slijedećem rasporedu:

Linija iz Dubrovnika za New York JFK ići će svake srijede, petka, subote i nedjelje u 13.00 dok će let iz New Yorka prema Dubrovniku biti moguć svaki utorak, četvrtak, petak i subotu u 19.30h.

Sjedinjene Američke Države imaju snažnu vezu s Hrvatskom i dom su velikoj zajednici Hrvata s oko 1,2 milijuna ljudi koji žive u gradovima diljem SAD-a, uključujući New York. Snaga Deltinog čvorišta u JFK-u još će više približiti ove hrvatske zajednice sa zrakoplovnom tvrtkom koja isti dan nudi odgovarajuće veze na 250 letova s JFK-a za gradove diljem SAD-a, što omogućuje prijateljima i obiteljima da se ponovno povežu, kao i podršku poslovnim i turističkim prilikama.

“Uvođenjem novog leta tvrtke Delta, Hrvatska će biti bolje povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama nego ikad prije. Ovo je nevjerojatna vijest, vidjet ćemo porast broja američkih posjetitelja ove sezone, što je osobito važno za destinacije na jugu Hrvatske, koje ostaju izuzetno popularne među Amerikancima”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić.

Kupci će imati veću fleksibilnost nego ikada za planiranje i ponovno rezerviranje svojih putovanja uz vodeće produženje za putovanja u industriji za sve karte koje ističu 2021. godine i sve karte kupljene u 2021. godini te sve do 31. prosinca 2022. Pridruživanje SkyMiles Frequent Flyer programu također omogućuje kupcima prikupljanje milja na svim letovima, koje se zatim mogu iskoristiti za buduća putovanja i pogodnosti na letovima koje obavlja Delta ili njihovi brojni partneri.

Za više informacija o Delti, molimo vas posjetite delta.com.

O tvrtki Delta Air Lines

Delta je jedna od najvećih i najuspješnijih svjetskih zrakoplovnih tvrtki. Sa sjedištem u Atlanti, prije COVID-19, primala je do 200 milijuna putnika svake godine, prevozeći ih preko vodeće globalne mreže s do 300 odredišta u više od 50 zemalja. Delta je ujedno i vodeći prijevoznik preko transatlantskog područja, s mrežom od 33 grada u 19 zemalja prije pandemije. Njihov europski otisak proteže se od Ujedinjenog Kraljevstva do Grčke, s još mnogo odredišta dostupnih preko Deltinih čvorišta u Amsterdamu, Londonu i Parizu.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!