Odaberi svoje GREEN obećanje povodom Dana planete Zemlje jer reciklaža nije gnjavaža

Vijesti

Natrag na Vijesti

Odaberi svoje GREEN obećanje povodom Dana planete Zemlje jer reciklaža nije gnjavaža

Foto: pr

Dan planete Zemlje, kojeg obilježavamo 22. travnja, pravi je trenutak za usvajanje novih zelenih navika i upravo tim povodom, GREEN.HR platforma predstavlja novu GREENspiraciju. Sve što ste ikad željeli znati o pravilnom odvajanju otpada u ovoj će kampanji stručnjaci zelene online platforme ponuditi kroz niz savjeta, primjera te posebnu online školicu. Usvajanje novih navika nikad nije lako, ali puno je lakše ako o tome možete učiti zajedno na online platformi GREEN.HR. Zato će svi koji se pridruže GREENspiraciji, imati priliku iz prve ruke sudjelovati u ovoj green kampanji.

Recikliranje je tema kampanje čiji je vizualni identitet osmislila poznata ilustratorica Andrijana Vešović poznatija kao Zombijana. Duhovite poruke upozoravaju na jedan od ključnih problema s kojim se susrećemo, a to je izrazito niska stopa recikliranog otpada u Hrvatskoj. Dok Europska unija u prosjeku reciklira više od 40 posto otpadne plastične ambalaže, Hrvatska se sa stopom od 37% nalazi ispod prosjeka, pokazuju podaci Eurostata. Godišnje se u Hrvatskoj proizvede više od 400 kilograma komunalnog otpada po stanovniku, a reciklira se manje od četvrtine otpada proizvedenog po stanovniku. Rješenje se krije u kružnom gospodarstvu i edukaciji koja će podići svijest o mogućnostima i nužnosti pravilnog odvajanja otpada što vodi do smanjenja količine proizvedenog otpada.

Nova GREENspiracija kampanja bavi se upravo ovom temom, a na platformi GREEN.HR ponudit će niz sadržaja koji će potaknuti aktivno sudjelovanje u promjenama ka održivom kružnom gospodarstvu u svakom kućanstvu. Jer zašto ne biste već danas naučili kako pravilno odvajati otpad poput kutija od keksa, omota od čokolade ili papira u kojem ste iz trgovine donijeli kruh ili meso. Sve tips&trick kroz zanimljive kratke video forme na Instagram kanalu, GREEN.HR će ponuditi u online školici u suradnji s inicijativom Ja Bolji Građanin. Ova inicijativa o informiranju o praktičnom odvajanju otpada, koju je pokrenula Marina Matijević, donosi niz zanimljivih i svakodnevno primjenjivih savjeta. Na GREEN.HR platformi svi će moći pratiti edukaciju s nizom korisnih savjeta jer većina ne zna kako se primjerice, papirnati računi uglavnom ne mogu reciklirati. Zašto ne i gdje ih i kako trebate odložiti naučit ćete u našoj online školi uz poruku: reciklaža nije gnjavaža, odvajaj otpad.

Ovo je također prva kampanja koju kreiraju i sami korisnici. Cilj GREENspiracije je potaknuti sve na usvajanje novih navika i poticanje drugih na isto, a kako to učiniti nego kroz učenje i zabavu. Tako će svi imati priliku povodom Dana planete Zemlje dati svoje zeleno obećanje. Kako? Na Instagram profilu GREEN.HR pronađite greenhabits filter i odaberite svoje zeleno obećanje, ali pazite, dogovor je da isto i ispoštujemo. „Mislim da se svi možemo složiti kako većina građana zaista želi bolji, zeleniji, čišći okoliš, ali jasno nam je da se tu krije jako puno nepoznanica i da informacije jako često nije lako pronaći. Upravo to je misija naše online platforme, želimo na jednom mjestu ponuditi korisna i primjenjiva rješenja. Mi vam, u suradnji s našim partnerima koji se ovim temama bave svakodnevno, nudimo savjete koje možete primijeniti već danas u svom kućanstvu. A uz to zaista želimo jedni drugima biti motivacija i poticaj jer zabavnije je usvajati nove navike ako ste dijelom zajednice, u ovom slučaju naše GREEN zajednice“, istaknuo je povodom lansiranja nove kampanje Vinko Filipić, osnivač GREEN.HR-a.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!