S novim vizualnim identitetom i novim proizvodom, Serengeti, jedna od najvećih hrvatskih software development tvrtki, spremna za novi korak na američkom tržištu

Vijesti

Natrag na Vijesti

S novim vizualnim identitetom i novim proizvodom, Serengeti, jedna od najvećih hrvatskih software development tvrtki, spremna za novi korak na američkom tržištu

Foto: pr

Nova tržišta i novi produkt su inicijatori promjena

Promijenjen logotip te cjelokupni vizualni identitet tvrtke početna su stepenica u njihovom rebrandingu, a istovremeno prirodan slijed nakon 13 godina uspješnog poslovanja i organskog rasta.

Novi vizualni identitet priprema je i za novu razvojnu stepenicu Serengetija. Naime, nakon što je Serengeti u 2021. godinu ušetao entuzijastično s novim klijentima u Sjevernoj Americi svoj daljnji korak planira upravo na ovom kontinentu, a Serengetijev razvojni plan uključuje i otvaranje ureda u Kaliforniji, samom srcu svjetske IT industrije.

„Jasno smo definirali svoje strateške ciljeve, odredili smo svoju boju glasa i svoj ton, a sada je vrijeme da to implementiramo. Svi moramo govoriti istim jezikom, ponukani istim ciljem i vrijednostima. Mi smo tvrtka koja ukratko - razvija software. Želimo biti prepoznati kao kvalitetan i pouzdan partner. Tijekom godina smo učili, gradili se, napredovali, širili svoj portfolio, a novi vizualni identitet objedinjuje sve što smo izgradili do sada, ali i planove koje želimo realizirati.“, komentirao je vlasnik i direktor tvrtke Serengeti Goran Kalanj. „Naš kameleon ima svoje ime od prvoga dana, on je Geti, i drago mi je da smo mu dali novo, modernije ruho u kojem će nas predstavljati na globalnom IT tržištu.“, dodao je.

Serengeti je jedna od rijetkih IT tvrtki koja ideju imena, pa tako i vizualnog identiteta, vuče iz oaze raznolikosti. Tvrtka, započeta kao startup, tijekom godina razvila je svoj set vrijednosti koje su bile dio briefa prilikom kreiranja novog logotipa. U kreiranju novog vizualnog identiteta vodili su se dosadašnjom glavnom bojom koja je sada osvježena i obogaćena dodatnim bojama koja naglašavaju raznolikost tehnologija, metodologija i industrija u kojima posluju.

Novi logotip Serengetija vizualna je prezentacija naših vrijednosti i vizije, osnova cjelokupnog rebrandinga tvrtke. To smo mi; hrabra i moderna tehnološka kompanija, odjevena za svjetsku scenu. Naš Geti je stiliziran i stopljen s logom upravo onako kako se naši timovi stapaju s klijentom kad razvijamo software. Zahvalna sam svom entuzijastičnom marketinškom timu i našem dizajneru na izvrsno obavljenom poslu. Marketing je odjel koji preuzima vodstvo u ovakvim projektima, no rebranding kompanije dugoročno je posao svakog zaposlenika.“ , istaknula je Ana Milas, Head of Marketing and Business development u Serengetiju.

Novi, moderniji i jednostavniji kameleon

Novi izgled crpi inspiraciju iz oka kameleona koji simbolizira Serengetijev pristup da prvo prouči okruženje u kojem klijent posluje, kao i izazove s kojima se klijent suočava, te onda pristupa izradi cjelokupnog rješenja po principu ključ u ruke. Simbol koji se nalazi u novom logotipu predstavlja njihov konzultantski pristup i specijalizaciju te cilj da klijentima isporuče pouzdano i sveobuhvatno softversko rješenje. Novom tipografijom, u koju je uključen novi, stilizirani kameleon, upotpunjen je novi vizualni identitet koji zaokružuje dosadašnje uspjehe i širenje poslovanja ove hrvatske IT tvrtke. S obzirom na rasprostranjenost development centara Serengetija, izmjena vizualnog identiteta će se provoditi kroz nadolazeći vremenski period.

Serengeti je u posljednjih godinu dana značajno sudjelovao u uspjehu hrvatske IT scene. Nedavno su dobili još jedno priznanje. Riječ je o priznanju Financial Timesa i Statiste na osnovu kojeg su se našli na prestižnoj listi top 1000 najbrže rastućih europskih tvrtki.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!