Natječaj za najboljeg DIY majstora - Ne bacaj, preuredi!

Vijesti

Natrag na Vijesti

Natječaj za najboljeg DIY majstora - Ne bacaj, preuredi!

Foto: pr

Zašto stvarati gomile otpada konstantno kupujući nove proizvode kad jako često, uz korisne savjete, možete izvući najbolje iz postojećeg. Možete obnoviti, preurediti ili redizajnirati i stvoriti nešto svoje, unikatno. Upravo s tim ciljem green platforma predstavlja DIY edukaciju, koja će pokazati kako na jednostavan način stare komade namještaja obnoviti i udahnuti im novi život.

Koliko ste puta poželjeli staru bakinu komodu ili retro okvir za slike, a baš takav komad danas više ne možete nabaviti. Rješenje se krije u tome da ga uz pomoć profesionalnih savjeta sami obnovite i redizajnirate na način koji vama odgovara. Ako vam okvir za slike nije zanimljiv, možda vam baš može poslužiti kao okvir za ogledalo. Kreativac i postolar koji se bavi izradom i restauracijom namještaja Mario Veneti, glavni je akter online radionice „Ne bacaj, preuredi“. Najvažniji savjet je da se naoružate odgovarajućim alatom i unaprijed napravite skicu željenog proizvoda. Tako bakin drveni okvir za slike, može postati moderan komad namještaja – ogledalo koje odiše kvalitetom i luksuzom upravo zahvaljujući materijalima kao što je drvo te proizvodima koji ga obnavljaju, bojama i premazima te lakovima za drvo. Belinka kao najpoznatiji brand koji nudi sve za drvo, pruža potrebnu njegu i zaštitu drvenim komadima namještaja i cilj im je u narednih par godina edukacijama i raznim radionicama, pomoći u smanjenju gomilanja otpada uz najbolju prirodnu zaštitu drveta. U suradnji s kreativnim majstorom Mariom Venetijem želja je potaknuti sve da vlastitim kreativnim snagama postojeće komade ožive u potpuno novom svjetlu. „Ja ponekad spremam stare dijelove namještaja za koje mislim da ih mogu kasnije iskoristiti. Kad imam ispred sebe na polici npr. stare okvire, kvake, kuke i slične dijelove, lakše je biti kreativan i lakše mi dolaze ideje kako i gdje ih iskoristiti. No, užasno je važno drvenim komadima pružiti pravu njegu kako bi spriječili njegovo propadanje. Ja koristim široki raspon proizvoda Belinke jer oni vode računa o drvetu kao prirodnom materijalu, a važno je tu prirodnu kvalitetu zadržati što dulje. Što se tiče trendova, prirodno i organsko s minimalno detalja i s dosta drveta i biljaka je trenutno najtraženije. Zapravo se želimo okružiti prirodom i prirodnim materijalima u našem domu kako bi se osjećali kao da smo u prirodnom okolišu“, ističe Veneti.

U ovoj online edukaciji osim što možete naučiti kako preurediti stari okvir za slike ili komodu s tavana, možete sudjelovati u natječaju u kojem ćete pokazati svoje dizajnerske i majstorske vještine. Nakon što pogledate što je Mario napravio u svojoj radionici „Ne bacaj, preuredi!“, ohrabrite se, pronađite svoju inspiraciju i prijavite svoje kreativne ideje na natječaj „Ne bacaj, preuredi!“ Osim što imate priliku pokazati svoje DIY umijeće, imate priliku osvojiti i brojne vrijedne nagrade te edukaciju s autorom ovih kreativnih videa.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!