Standard Poor s za UNIQA Grupu potvrdio rejting A sa stabilnim izgledima

Vijesti

Natrag na Vijesti

Standard Poor s za UNIQA Grupu potvrdio rejting A sa stabilnim izgledima

Foto: pr

• Snažna tržišna pozicija u Austriji, Središnjoj i Istočnoj Europi i Rusiji

• Vodeća uloga u zdravstvenom osiguranju u Austriji

• „Odlična“ adekvatnost kapitala

• „Izuzetna“ likvidnost

• Procjena kapitala i dobiti ostaje na vrlo dobrom nivou

Pozitivni faktori u odluci S&P naročito su uključivali snažnu tržišnu poziciju kompanije u Austriji, Središnjoj i Istočnoj Europi i Rusiji, njenu vodeću ulogu u zdravstvenom osiguranju u Austriji i „odličnu“ adekvatnost kapitala prema kapitalnom modelu S&P Global Ratings.

S&P nastavlja ocjenjivati UNIQA profil poslovnog rizika snažnim, ističući njenu snažnu poziciju u Austriji i dobru poziciju u Središnjoj i Istočnoj Europi koja se dodatno poboljšala nakon akvizicije AXA kompanija u regiji. Pored toga, S&P pretpostavlja da će UNIQA uspješno nastaviti rasti u narednih nekoliko godina s obzirom na svoju snažnu konkurentsku poziciju, dobro uspostavljen prodajni kapacitet i diverzificirani poslovni portfelj - usprkos izazovnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa i oslabljenom gospodarstvu.

Štoviše, S&P i dalje profil financijskog rizika UNIQA Grupe ocjenjuje jakim. Rejting agencija naglašava solidnu adekvatnost kapitala UNIQA Grupe. On ostaje na izvanrednom „AAA“ nivou u S&P kapitalnom modelu, čak i nakon akvizicije AXA kompanija. Slijedom toga, profil rizika UNIQA Grupe kreće se od uravnoteženog, raznolikog i stabilnog investicijskog portfelja do konzervativne strategije reosiguranja. Po mišljenju S&P, UNIQA slijedi konzervativnu investicijsku strategiju, koja se ogleda u činjenici da UNIQA investicije u prosjeku imaju kreditni rejting „A“.

S&P ocjenjuje likvidnost UNIQA grupe kao izuzetnu i shodno tome očekuje da Grupa može izdržati bilo kakav ozbiljan pritisak likvidnosti.

Zaključno, S&P smatra da će UNIQA tijekom iduće dvije godine održati svoju procjenu kapitala i dobiti na visokom nivou.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!