Neovisno o poslu kojim se bave, većina građana ne želi se cijepiti protiv koronavirusa

Vijesti

Natrag na Vijesti

Neovisno o poslu kojim se bave, većina građana ne želi se cijepiti protiv koronavirusa

Foto: MojPosao

Ako je suditi prema podacima ankete koju je na uzorku od više od 3.500 ispitanika proveo MojPosao, naši sugrađani se ne žele cijepiti protiv koronavirusa, odnosno to ne namjeravaju učiniti u prvom ciklusu cijepljenja.

Veći je rizik od cjepiva, nego od zaraze"

Za gotovo tri četvrtine (73%) Hrvata dvojbi nema – odbijaju se cijepiti protiv Covid-19 virusa, neovisno o poslu kojim se bave i stupnju "izloženosti" virusu.

Svoj stav pojašnjavaju riječima kako je riječ o "nedovoljno testiranom cjepivu" koje prati premalo dostupnih, znanstveno utemeljenih informacija zbog čega u ovom trenutku "cjepivo predstavlja veći rizik od zaraze koronavirusom".

I dok jedni tvrde kako se ne planiraju cijepiti jer ne pripadaju niti jednoj od rizičnih skupina, a drugi će se na taj korak odlučiti tek nakon višegodišnjeg testiranja cjepiva, dio građana smatra da je sve to "notorna glupost" i kako je Covid-19 "izmišljen virus".

"Time štitim i druge"

S druge strane, svaka četvrta osoba (27%) u Hrvatskoj namjerava se cijepiti protiv koronavirusa jer, kako ističu, time "štite ne samo sebe, već i druge osobe".

Pritom dodaju kako su cjepiva zaslužna za iskorjenjivanje i obuzdavanje širenja mnogih bolesti poput velikih boginja ili ospica, i kako "treba vjerovati zdravstvu".

Također, dio anketiranih poručuje kako će se cijepiti jer njihov posao podrazumijeva kontakt s velikim brojem ljudi, ili pak rade u privatnim tvrtkama "gdje ih nitko neće moći zamijeniti ako se zaraze i odu u samoizolaciju".

Međutim, ako će potpuno iskreno, i zagovornici cijepljenja bi radije "preskočili" cijepljenje u prvom valu i cjepivo bi, da mogu birati, primili tek nakon što ono bude dokazano učinkovito.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!