Enterprise Investors preuzima kontrolu nad PAN-PEK-om

Vijesti

Natrag na Vijesti

Enterprise Investors preuzima kontrolu nad PAN-PEK-om

Foto: pr

EI je dogovorio otkup udjela od Ivana Paraća, osnivača PAN-PEK-a;

· PEF VII je u prvoj fazi, u svibnju 2018., preuzeo 65% udjela u društvu. Nakon finalizacije nove transakcije, PEF VII će postati stopostotni vlasnik PAN-PEK-a;

· Vrijednost transakcije nije otkrivena;

· Finalizacija transakcije je uvjetovana dobivanjem odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

PAN-PEK je osnovan 1992. godine i jedan je od najvećih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u Adria regiji. Društvo svojim proizvodima opslužuje moderne trgovačke lance u Hrvatskoj i upravlja vlastitom prodajnom mrežom pekarnica prvenstveno u Zagrebu, ali i u drugim hrvatskim kontinentalnim gradovima, kao i na jadranskoj obali. Trenutno ima 65 prodajnih mjesta. PAN-PEK prodaje različite vrste kruha, bageta i sendviča kroz trgovačke lance i vlastitu maloprodajnu mrežu. U posljednje dvije godine kontinuirano razvija svoj portfelj proizvoda kako bi svojim kupcima ponudio najbolje proizvode. Glavna proizvodnja nalazi se u Zagrebu, a drugi, manji proizvodni pogon smješten je u Đakovu.

“Željeli bismo se zahvaliti gospodinu Paraću na partnerstvu u zadnje dvije godine. Gospodin Parać je vrlo iskusni i uspješni poduzetnik za čijeg je upravljanja PAN-PEK kontinuirano osvajao nove kupce i otvarao nova prodajna mjesta, te u 2019. godini postigao rekordnu prodaju od 36 milijuna Eura. Nastavit ćemo s njegovim naporima da osnažimo PAN-PEK-ovu vodeću poziciju u Adria regiji pod upravljačkom palicom aktualnog glavnog izvršnog direktora, Jánosa Királya.” rekao je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu odgovoran za investiciju.

Enterprise Investors jedan je od najvećih fondova privatnog kapitala u srednjoj i istočnoj Europi. Fond je aktivan od 1990. godine i do danas je prikupio sredstva za devet fondova, čija je vrijednost prikupljenog kapitala premašila 2.5 milijarde Eura. Spomenuti fondovi investirali su dvije milijarde Eura u 144 kompanije iz različitih sektora, te izlaskom iz 134kompanije ostvarili prihode od 4.1 milijarde Eura.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!