Budućnost prijevoza: leteći automobili smanjit će gužve na cestama

Vijesti

Natrag na Vijesti

Budućnost prijevoza: leteći automobili smanjit će gužve na cestama

Foto: PR

Letjelica EHang 216 pruža nove načine mobilnosti u gradovima, a njezine karakteristike i dosadašnja testiranja u praksi ukazuju na svijetlu budućnost prijevoza na gradskim područjima koji će se za nekoliko godina odvijati i u zračnom prostoru. Letjelicu je kineska kompanija EHang (čijim se dionicama trguje na tržištu NASDAQ) u suradnji s austrijskom aeronautičkom kompanijom FACC javno predstavila europskoj publici u travnju prošle godine u Beču, a za njezinu širu uporabu još se čekaju određena odobrenja zrakoplovnih vlasti.

Perotti: Mobilnost je osnovna potreba društva i nužni su potpuno novi pristupi

Letjelica EHang 216 trenutačno je u fazi serijske proizvodnje nakon što je s njom već obavljeno tisuće sati leta, od kojih je 2000 bilo s posadom. Odgovor na pitanje što ovu atraktivnu letjelicu čini trenutačno najzanimljivijim tehnološkim dostignućem na svijetu dat će nam Andreas Perotti, glavni direktor za marketing u tvrtki EHang u Europi. Na najvećem regionalnom virtualnom inovacijskom i transformacijskom summitu Digital Takeover 2020 koji će se održati od 7. do 11. rujna 2020. Perotti će održati predavanje na temu „Urbana mobilnost u zraku: budućnost prometa” i predstaviti sve posebnosti ovog tehnološkog dostignuća. Kroz stručno izlaganje Perotti će objasniti zašto mobilnost sve više postaje osnovna potreba ljudi u 21. stoljeću i zbog čega utvrđeni koncepti polako dolaze do svojih granica i time stvaraju potrebu za uvođenjem potpuno novih pristupa.

EHang, tvrtka koja se bavi razvojem vodećih rješenja za autonomne letjelice (AAV) i urbanu mobilnost u zraku uspostavila je strateško partnerstvo s tvrtkom FACC, vodećom svjetskom zrakoplovnom kompanijom u području dizajna, razvoja i proizvodnje inovativnih zrakoplovnih komponenti i sustava. Ta tvrtka sa sjedištem u Austriji nedavno je najavila jednu od najvećih investicija za osnivanje novih poduzeća u Hrvatskoj koja uključuju izgradnju nove tvornice u okolici Zagreba, čime će se otvoriti oko 600 novih radnih mjesta. FACC je dio globalnog tržišta i surađuje sa svjetskim liderima u zrakoplovnoj industriji. Ima više od 3400 zaposlenika iz 38 zemalja koji rade na 13 lokacija u svijetu, a u financijskoj godini 2018./2019. ostvarili su prihod od čak 781,6 milijuna eura.

Taksi-dronovi uskoro u serijskoj proizvodnji

Obje su kompanije objavile da je letjelica spremna za industrijsku proizvodnju, a unatoč tome što u većini regija za dronove-taksije još nema definiranih propisa, tvrtka već ima mnoštvo prednarudžbi i krenula je s prvim isporukama za kupce. Plasiranjem ove letjelice u komercijalne svrhe pruža se nov, učinkovit i ekološki prihvatljiv oblik mobilnosti. Autonomne bespilotne letjelice kao što je EHang 216 unijet će revoluciju u prometnim rješenjima u mnogim područjima života, od svakodnevnog odlaska na posao do primjene u turizmu i transportu robe.

Vrhunski live stream te dodatni video materijali

Svoju besplatnu ulaznicu možete osigurati u Entrio sustavu.

Svi koji preuzmu ulaznicu moći će svaki dan uživati u live streamu, a ovaj digitalni summit dodatno je upotpunjen i bogatom videotekom gdje će se na zahtjev moći pogledati dodatni sadržaj.

Uz jednostavnu online prijavu dostupno vam je više od 24 sata novih znanja i inspiracije. Iz prve ruke imate priliku poslušati neke od najvećih inovatora današnjice, ali i čuti kako primjerice, unaprijediti svoje poslovanje ili se pak, uspješno othrvati izazovima današnjice koji nam se kontinuirano nameću.

Stoga, rezervirajte si vrijeme svaki dan od 7. do 11. rujna jer Digital Takeover nikada nije bio dostupniji, bogatiji i inspirativniji.

Više o predavačima saznajte na www.digitaltakeover.hr

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!