Poziv na sudjelovanje u Deloitteovom natječaju 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe

Vijesti

Natrag na Vijesti

Poziv na sudjelovanje u Deloitteovom natječaju 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe

Foto: PR

Deloitte je objavio otvaranje natječaja za uvrštenje u rang-ljestvicu pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi. Natječaj, koji Deloitte provodi 21 godinu, obuhvaća najbrže rastuće tehnološke tvrtke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Slovačke i Srbije.

„Svake godine se zapitam što to imaju tvrtke koje su svih ovih godina ostvarile plasman na Deloitteovu listu 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe? Viziju. Tehničko znanje i razumijevanje. Oko za iskoristiti priliku na tržištu. Poduzetnički duh i talent za prodaju. Sposobnost za okupiti tim s pozitivnom energijom i ambicijom za uspjeh. Sve su to karakteristike koje krase te tvrtke i zato nam je veliko zadovoljstvo dati potporu takvim tvrtkama koje su od ključne važnosti za poslovnu zajednicu u cjelini. Znatiželjno i s veseljem iščekujemo što će donijeti ovogodišnje izdanje natječaja.“ rekao je Zlatko Bazianec, voditelj hrvatskog ureda i partner u Deloitteovom odjelu poslovnog savjetovanja.

„Deloitteova nagrada priznata je svugdje u svijetu i otvara mnoga vrata. Prošle godine bili smo u Top 20 najbrže rastućih tech kompanija u EMEA regiji, tj. prva najbrže rastuća softverska agencija u Europi. To nam je bila ogromna motivacija da budemo još bolji i ambiciozniji!“ poručio je Filip Ljubić, CEO, Q Software, tvrtke koja je već tri godine zaredom ostvarila plasman na natječaju.

Više o Deloitteovom natječaju

Deloitteov Fast 50 program u Srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u periodu od 4 godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, „fintech“, „hardware“, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te „software“. Za potrebe formiranja ljestvice za 2020. godinu, Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene tvrtke ostvarile od 2016. do 2019. godine.

Kriteriji za uvrštavanje na ljestvicu

Natječaj se sastoji od 2 kategorije: 50 najbrže rastućih (CE Fast 50) i kategorije Zvijezde u usponu (Rising Stars) te posebne nagrade: Zvjezdani učinak – Srednje Europe (Impact Star - Central Europe).

1. 50 najbrže rastućih

Kako bi se tvrtka kvalificirala za uvrštenje u ljestvicu, mora ispuniti nekoliko kriterija:

· u 2016., 2017. i 2018. godini godišnji prihodi tvrtke moraju iznositi najmanje 50.000 eura, a u 2019. godini moraju biti veći od 100.000 eura

· mora imati sjedište u nekoj od srednjoeuropskih zemalja (Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Estonija, Hrvatska, Latvija, Litva, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Moldavija, Poljska, Rumunjska, Slovenija, Slovačka ili Srbija),

· mora se baviti razvojem ili proizvodnjom zaštićene tehnologije ili značajna kapitalna sredstva trošiti na istraživanje i razvoj,

· u svojoj vlasničkoj strukturi ne smije imati ovisne subjekte u pretežitom vlasništvu strateških subjekata.

2. Zvijezde u usponu

Deloitte u kategoriju Zvijezda u usponu uvrštava „mlade“ tvrtke s potencijalom rasta, ali posluju kraće od četiri godine, što je minimalni prag za ulazak u glavnu kategoriju. Kandidati za ovu kategoriju moraju poslovati najmanje tri godine i u svakoj od njih (2017. – 2019.) imati ostvaren godišnji prihod veći od 30.000 eura. U svemu drugome primjenjuju se isti kriteriji kao i za rang-ljestvicu pedeset najbrže rastućih.

3. Zvjezdani učinak – Srednje Europe

Najnoviji dodatak natječaju je posebna kategorija – Zvjezdani učinak. Ako ste zainteresirani za natjecanje u toj kategoriji, ispunite dodatni upitnik. Riječ je o posebnoj kategoriji u kojoj se odaje priznanje društvu koje uspješno povezuje izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom na barem jedno od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovaciju, okoliš i raznolikost.

Zainteresirani za prijavu u kategoriji Zvjezdani učinak moraju prodati proizvod i/ili uslugu s

učinkom u sljedećim poljima:

učinak na poslovanje, okoliš i društvo

· raznolikost među zaposlenicima i/ili rukovoditeljima

· razvoj jedinstvenih resursa i/ili usluga.

Aplikacija za prijavu i kriteriji dostupni su na internetskim stranicama „Technology Fast 50“: www.deloitte.com/2020/fast50ce.

Kandidati koji zadovoljavaju kriterije automatski ulaze u Deloitteovo natjecanje za 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Europi, na Bliskom istoku i Africi (regija EMEA), gdje u 2016., 2017. i 2018. godini godišnji prihodi tvrtke moraju iznositi najmanje 50.000 eura, a u 2019. godini moraju biti veći od 1.000.000 eura.

Rok prijave za ovogodišnji natječaj istječe 14. kolovoza 2020. godine, a rang-ljestvica će biti objavljena početkom studenoga 2020. godine.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!