Rotary Hrvatska donirao 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske

Vijesti

Natrag na Vijesti

Rotary Hrvatska donirao 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske

Foto: Rotary

Rotary Hrvatska je donirao 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske, od čega je KBC-u Zagreb danas službeno uručeno njih 5. Ukupna vrijednost donacije 29 kamera iznosi 2,9 milijuna kuna. Termovizijske kamere će služiti za detekciju povišene tjelesne temperature te su izuzetno korisne za kontrolu na mjestima velikog protoka ljudi, a osobito u bolnicama.

Od velikog su značaja danas, u trenutku pandemije novog koronavirusa kojoj svjedočimo, no njihova je primjena dugoročna jer pomažu u identificiranju ljudi s povišenom temperaturom kao posljedicom bilo koje infekcije, a ne samo koronavirusa. Termovizijske kamere su nabavljene nakon konzultiranja medicinske zajednice koja ih je istaknula kao vrijednu opremu koja može pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa.

Uvijek u službi zajednice, članovi Rotaryja, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, kontinuirano pronalaze načine za učinkovit odgovor na COVID-19 i za pomoć zajednicama koje su njime pogođene. Borba protiv bolesti i do sada je bila jedan od osnovnih smjerova djelovanja Rotaryja pa tako i sada, kada neizvjesnost i poteškoće utječu na naš uobičajen način života, članovi daju sve od sebe kako bi služili zajednici na način koji joj je najkorisniji.

„Hrvatski Rotarijanci do sada su već nebrojeno puta i na različite načine pomagali zajednici, pa tako i sada u ovoj krizi želimo pomoći vlastitim donacijama i kroz Rotary zakladu. Klubovi diljem Hrvatske već su donirali značajne količine zaštitne opreme, a sada nabavkom termovizijskih kamera želimo dati još veći, a ujedno i dugoročan doprinos. Rotary Hrvatska je osigurao značajna sredstva za nabavku takvih kamera, no ovim putem zahvaljujem i kompanijama Dahua Technology te Tehnozavod Marušić, što su prepoznali vrijednost ovog projekta i svojim nam doprinosom pomogli“, rekao je Danijel Jozić, Guverner Rotary International Distrikta 1913 Hrvatska.

„Izjava o korisnosti termovizijskih kamera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa“, rekao je Ime Prezime, funkcija, KBC Zagreb.

O Rotaryju

Rotary je globalna mreža koju čini 1,2 milijuna susjeda, prijatelja, ujedinjenih u poduzimaju akcija kako bi stvorili trajne pozitivne promjene u zajednicama diljem svijeta. Već više od 110 godina rotarijanci su koristili svoju strast, energiju i profesionalno iskustvo kako bi svojim služenjem unaprijedili živote drugih. Od promicanja pismenosti i mira do osiguravanja čiste vode i poboljšanja zdravstvene zaštite, članovi Rotaryja uvijek rade na tome da svijet učine boljim i ugodnijim mjestom za život. Posjetite rotary.hr kako biste saznali više o Rotaryju.

KONTAKT:

Dijana Najjar, voditeljica odbora za odnose s javnošću, Rotary Hrvatska

EMAIL: dijana.najjar@gmail.com

PHONE: +385 91 542 9022

i

Sven Petrak, odbor za odnose s javnošću, Rotary Hrvatska

EMAIL: sven@alert.hr

PHONE: +385 91 152 2137

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!