ČILIĆ I ĆORIĆ SA ZADOVOLJSTVOM PRIHVATILI DA BUDU DIO HUMANITARNO-SPORTSKOG SPEKTAKLA "ADRIA TOUR" U ZADRU

Vijesti

Natrag na Vijesti

ČILIĆ I ĆORIĆ SA ZADOVOLJSTVOM PRIHVATILI DA BUDU DIO HUMANITARNO-SPORTSKOG SPEKTAKLA "ADRIA TOUR" U ZADRU

Foto: PR

Ekipu vrhunskih aseva na "Adria Tour" upotpunit će hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić, koji se pridružuju šampionima kao što su Novak Đoković, Dominik Thiem, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki... Dvojica vrhunskih tenisača sa zadovoljstvom su potvrdila da će biti dio spektakla u Zadru 20. i 21. lipnja te da se raduju mečevima protiv prvog reketa svijeta, kao i cjelokupnom spektaklu kojem je suorganizator Hrvatski teniski savez.

Đoković i Čilić do sada su odigrali 19 mečeva na ATP Touru i Davis Cupu, a omjer je uvjerljivo na strani Novaka - čak 17:2. Usprkos tome, njihovi susreti su uvijek bili iznimno zanimljivi, poput četvrtfinala na Wimbledonu 2014. koje je Đoković dobio 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2, ili dvoboja na US Openu i Roland Garrosu koji su bili po ukusu probirljive Grand Slam publike. S Đokovićem ga spaja i činjenica da mu je trener bio Goran Ivanišević i to u periodu od 2013. do 2016.

Trenutno je Čilić 37. tenisač svijeta, a najbolji plasman mu je bila treća pozicija na rang listi. Ima osvojen Grand Slam u New Yorku, iz 2014. (uz finala Australian Opena i Wimbledona). U karijeri je ostvario više od 500 pobjeda u singlu, podigao je 18 ATP pehara, prvak je Davis Cupa (2018.), pobjeđivao je protiv Federera, Nadala i Murraya, te je jedan od najboljih igrača s ovih prostora u posljednjih 20 godina.

Kada je riječ o 23-godišnjem Borni Ćoriću, najbolji plasman mu je bila 12. pozicija, do koje je došao u studenom 2018., iste godine kada je osvojio "salataru" s Hrvatskom. Za Ćorića svjetski stručnjaci ističu da se radi o jednom od najtalentiranijih igrača i da ima potencijal za sam vrh ATP liste. Bio je najbolji junior svijeta, trenutno je 33., a u svojim vitrinama ima dva ATP trofeja. Zbog stila igre i tehnike, mnogi ga uspoređuju upravo s Novakom Đokovićem, s kojim ima izuzetan odnos. Njih dvojica su do sada odigrali tri međusobna meča, a ljubitelji tenisa pamte finale iz Mastersa u Šangaju koje je pripalo Đokoviću.

"Hvala Marinu i Borni što su se odazvali pozivu da sudjeluju na "Adria Tour" i što su potpuno besplatno, i bez bilo kakvih drugih uvjeta, pristali da budu dio jednog ovakvog događaja. Riječ je o dvojici vrhunskih tenisača, ali i sjajnih momaka, što su pokazali i ovog puta. Obojicu dugo poznajem, privatno se družimo, poštujemo, učimo jedni od drugih. Drago mi je što će biti dio ovog događaja, u jednom pravom sportskom gradu, pred zadarskom publikom.

Marin je jedan od najboljih tenisača u povijesti kada je riječ o igračima s ovih prostora, osvojio je Grand Slam, toliko godina je u samom vrhu i izuzetno je kvalitetan. Pamtim mnoge naše dvoboje, ali još više prijateljstvo koje održavamo. Borna ima potencijal da bude među najboljih pet na svijetu i ja vjerujem da tako nešto može i ostvariti. Ćorić je veoma posvećen sportu, trudi se veliki je profesionalac, odlikuje ga izuzetna mentalna snaga, što je često presudan faktor na terenu. Trudim se često organizirati zajedničke treninge i drago mi je što ćemo se opet sresti u Zadru.

Mečevi će biti veoma atraktivni, jer iako se radi o humanitarnom turniru, potrudit ćemo se da publici pružimo natjecateljski tenis te sve ono što se od nas i očekuje. Zahvaljujem Hrvatskom teniskom savezu na suorganizaciji!“ – izjavio je Novak Đoković.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!