Ključ ekspanzije hrvatske softverske tvrtke Lemax: Paul Watts, novi komercijalni direktor

Vijesti

Natrag na Vijesti

Ključ ekspanzije hrvatske softverske tvrtke Lemax: Paul Watts, novi komercijalni direktor

Foto: promo

Nakon dvadeset pet godina vođenja prodajnih strategija i procesa te ljudskih potencijala diljem Azije, SAD-a i Europe, hrvatskoj softverskoj tvrtki Lemax pridružio se Paul Watts na poziciji komercijalnog direktora kao katalizator razvoja prodajnih kapaciteta u trenutnoj fazi ekspanzije tvrtke.

Watts je Japan zamijenio dolaskom u Zagreb, u brzorastuću SaaS (Software as a Service) tvrtku koja razvija sveobuhvatni enterprise softver putem kojeg turističke agencije i turoperatori diljem svijeta vode svoje kompletno poslovanje i automatiziraju poslovne procese. Tijekom svoje karijere, Watts je pokretao i uspostavljao timove za skaliranje prihoda i rast kroz optimizaciju prodajnih procesa, razvoj poslovanja i strateških suradnji. U Lemaxu će biti zadužen za prenošenje svog bogatog iskustva na čak tri odjela ključna za ostvarenje očekivanog globalnog rasta: marketing, prodaju i odjel za brigu o korisnicima. Novi komercijalni direktor planira značajna zapošljavanja u timovima koje vodi te otvaranja globalnih ureda kako bi se približili postojećim i ciljanim korisnicima na stranim tržištima.

Lemax trenutno broji preko 120 korisnika na šest kontinenata, a Wattsovim dolaskom osigurat će se realizacija internog programa za razvoj best-in-class prodajnih vještina pod nazivom Sales Execution akademija.

U razgovorima s tvrtkom posljednjih mjeseci, Watts ističe kako je uvidio da je Lemaxova trenutna faza rasta izazov po njegovoj mjeri. “U Lemax me, osim Hrvatske, privukla činjenica kako tvrtka radi na transformaciji turističkog sektora i već predstavlja globalnog igrača na tom području. Uvjeren sam kako svojim iskustvom u brzorastućim organizacijama mogu donijeti dodanu vrijednost zaposlenima u Lemaxu te dugoročno utjecati na ostvarenje tvrtkine vizije, postati vodeći igrač na svjetskom tržištu.” komentirao je Watts.

Watts ima dokazani uspjeh u operativnoj izvedbi poslovnih strategija, od osnivačke faze, sve do ekspanzije poslovanja velikih globalnih kompanija poput TIBCO, Blue Prism i Staffware. Gaji strast prema osmišljavanju tzv. go-to-market priručnika - detaljnih strategija za realizaciju dugotrajne vrijednosti proizvoda ili usluga koje se ostvaruju na temelju funkcionalnih okvira za razvoj proizvoda, prodaje, isporuku te timski rad unutar marketinga.

“Ova suradnja je važan korak u našoj globalnoj ekspanziji, a slijedi joj otvaranje globalnih ureda. Pred nama je zanimljiv poslovni period u Lemaxu i očekuje nas daljnji, značajan rast. Ovo je trenutak u kojem započinje transformacija turističke industrije i mi želimo predvoditi tom promjenom.” izjavio je Mate Kostovski, direktor Lemaxa.

# # #

O Lemaxu:

Tvrtka Lemax specijalizirana je za softversko rješenje za turističke agencije i turoperatore. Surađuje s više od 130 korisnika na šest kontinenata i preko 50 zemalja osiguravajući im kontinuirani rast. Sa sjedištem u Šibeniku i uredu u Zagrebu, Lemax zapošljava više od 80 stručnjaka. Nositelj je programa „Strategija 2023“ kroz koju će investirati do deset milijuna eura kako bi do 2023. godine prepisali kod na noviju tehnologiju čime će ojačati svoju konkurentnost na globalnom tržištu. Više informacija: www.lemax.net.

DODATNE INFORMACIJE:

Renata Čupić

@press@lemax.net

M: +385 98 1897 490

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!