Najbolji poslodavci u 2019.: dm, Infinum i COBE

Vijesti

Natrag na Vijesti

Najbolji poslodavci u 2019.: dm, Infinum i COBE

Foto: MojPosao

Na svečanoj dodjeli nagrada Najbolji poslodavac", u sklopu konferencije Udruge U4HR i Lidera: "Mistake management – Kako pasti i izRasti" MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

Riječ je o anonimnom istraživanju, čiji sudionici su tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojeg MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Tvrtke koje ostvare najbolji rezultat proglašavaju se Najboljim poslodavcima.

Najbolji poslodavci su dm, Infinum i COBE

Najbolji poslodavci u 2019. u kategoriji velikih tvrtki su:

1. dm-drogerie markt

2. Rimac Automobili

3. ZUBAK GRUPA

U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su:

1. Infinum

2. Degordian Hrvatska

3. NOVA GRATIA

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2019. godinu su:

1. COBE

2. Mediatoolkit

3. MICRO-LINK

Također, od ove godine sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u Istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a prvi dobitnik je tvrtka COBE.

Posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka i osobni rast i razvoj dobili najviše ocjene ispitanika

Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su 52 tvrtke (46% srednjih, 38% malih, 13% velikih i 3% micro tvrtki), a svoje odgovore je ponudilo 4.500 zaposlenika.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 2,88 (od mogućih 4).

Ispitanici su najbolje ocjene dali u kategorijama: Posvećenost poslu, Izazovnost radnih zadataka te Osobni rast i razvoj dok su najlošije ocijenjene kategorije Lojalnost i Uključenost u donošenje odluka.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 29% zaposlenika, što je rast od 5% u odnosu na prošlu godinu, dok 69% djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega 5% zaposlenika.

O Istraživanju zadovoljstva zaposlenika

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika upitnik je koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika. To su: Izazovnost radnih zadataka, Lojalnost zaposlenika, Organizacija rada, Radni uvjeti, Posvećenost poslu, Osobni rast i razvoj, Uključenost u donošenje odluka, Međuljudski odnosi i Komunikacija u tvrtki.

Kroz posljednje četiri kategorije mjeri se angažiranost zaposlenika, koja se prikazuje kao postotak angažiranih, neangažiranih te nemotiviranih zaposlenika.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!