Best Stay 2019.

Vijesti

Natrag na Vijesti

Best Stay 2019.

Foto: PROPER Events & Research

Završeno je peto izdanje konferencije Best Stay koja se održavala od 13. do 15. studenog u opatijskom hotelu Amadria Park. Pedesetak stručnih predavača sa zavidnim iskustvom i rezultatima u turizmu zajedno s 200-tinjak sudionika u tri je dana prošlo sve ključne trendove i promjene bez kojih se više u tom sektoru ne može.

Uz tehnologiju nam se lakše približiti očekivanjima gostiju, zaključak je panela o promjenama u turizmu na kojem su sudjelovali Tihana Baždar Gašljević iz Marriott Hotela, Marco Gilardi iz talijanske NH Hotel Grupe, Jean-François Fontaine-Boullé iz francuskog Cambium Networksa i Dino Kovačević iz Samsunga Hrvatska

Iako je tehnologije sve više i njezin se utjecaj više ne može zaustaviti, pametni turizam i dalje treba pametne ljude, zaključio je voditelj i moderator prvog dana konferencije te direktor riječkog Multilinka Boris Krstanović.

Turoperateri Kristian Šustar iz Unilinea, Goran Biljaković iz Katarina linea, Andrej Kačič iz slovenskog Collegium Mondial Travela te Viljam Kvalić iz također slovenskog Happy Toursa raspravljali su o tome što gosti danas zaista žele.

Dodijeljene su i nagrade - Best Stay nagradu za najbolji hotel dobio je Maistrin Grand Park Hotel Rovinj, a za najboljeg dobavljača Cambium Networks.

Rasprava o konkurentnosti na drugom danu konferencije Best Stay okupila je hotelijere iz Hrvatske i regije koji su opisali kako biti relevantan u branši koja poput spužve upija promjene iz okoline. Na navedenom panelu sudjelovali su sljedeći panelisti: Hiren Mazgaonkar, komercijalni direktor iz Steigenberger Hotela München, Emina Šehalić Fazlagić, glavna upraviteljica klastera Swissôtel Sarajevo i Novotel Bristol Sarajevo, Aldo Krizmanić, generalni direktor Roxanich Wine & Heritage Hotela, David Flam, direktor marketinga u Maistri i Miloš Cerović, generalni direktor InterContinentala Ljubljana.

- U Hrvatskoj projekti zapnu i po deset godina jer Vlada ne zna kako privući potencijalne investitore i nositi se s njima - argumentirao je Siniša Topalović, managing partner Horwath HTL raspravljajući o investicijama u turistički sektor sa Zhivkom Ivanovom, direktorom imovine i turizma u bugarskoj Galaxy Investment Grupi i Ivanom Nešković, starijom menadžericom u britanskoj agenciji STR.

U nastavku programa konferencije, Krešimir Jusup i Ana Martić iz Hrvatskog Telekoma predstavili su kako uz digitalne tehnologije do ponude od 5 zvjezdica. Antonija Šarić, voditeljica ljudskih resursa u Hotelima Dubrovačka rivijera, govorila je o promjenama u hotelijerstvu kojima se HR stručnjaci trebaju prilagoditi kako bi se njihovi zaposlenici osjećali cijenjeno i dobrodošlo. - Moramo biti otvoreni za promjene i prihvaćati trendove kao ključ za uspješan HR - zaključila je Šarić. Na sličnom je tragu bio i zaključak direktor Rowledge Associates iz Velike Britanije Adam Rowledge koji je istaknuo da je jedino promjena stalna i bez nje nema napretka.

Svoje prakse kako pronalaze i zadržavaju kvalitetne zaposlenike na panelu su iznijeli Enis Hadžimujić, direktor poslovnog razvoja Rotana Hoteli iz BiH, Danijela Đurović, direktorica Montenegro Stars Hotel Group, Ivan Gregorović, direktor hotela Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela, Stanka Karažija, direktorica hotela Brown Beach Housea i Veljko Antonić, voditelj recepcije Crowne Plaza Belgrade.

O novim trendovima gastre-enološke ponude popričali su Dragan Baričić, direktor Hotela Park Split i Fenomen Plitvice, Ivan Kadović, izvršni direktor Hotel Sato iz Crne Gore i Suvad Zlatić, direktor Suwine iz Austrije, a Alexander Novicov iz IQD agencije koji je bio moderator i voditelj dana održao je predavanje kako povećati prodaju emocionalnim marketingom.

Na konferenciji su najavljene i dvije veoma zanimljive novosti. Leonardo Buzov Vulas, direktor prodaje i marketinga u luksuznom resortu Teslino gnijezdo (T-nest) Gorana Štroka najavio je kako će se njihov resort otvoriti u kasno proljeće iduće godine. Druga uzbudljiva novost jest kako se gosti u hotelima mogu nadati Netflix sadržajima jer su Samsung i Netflix udružili snage i rade na tome, podijelio je sa zainteresiranim sudionicima konferencije Dino Kovačević, voditelj IT prodaje u Samsungu Hrvatska.

Maja Lena Lopatny, PR i event menadžerica HTP Korčula, održala je predavanje kako privući mlađu generaciju putem njihove omiljene društvene mreže Instagrama na primjeru resorta Port 9. Kako se oduprijeti negativnim recenzijama na platformama za online rezervacije i društvenim mrežama pitanje je od velike važnosti, a o njemu su s moderatoricom Anom Penović iz agencije Jasno&Glasno pričale Ana First, voditeljica prodaje SEE, Falkensteiner Hoteli, Sanela Omerčahić, direktorica Hotela Bellevue Dubrovnik i Vasiliki Mavrokefalou, direktorica upravljanje tržištem u Expediji za Grčku, Cipar i Istočni Jadran.

Što rade ne bi li personalizirali doživljaj putovanja sa sudionicima konferencije podijelili su izvršni koordinator marketinga u Amadria Parku Ivan Sarajlić, korporativni menadžer prodaje u Karisma Adriatic Hoteli Maro Kulaš, marketing i komunikacijski menadžer u Caronte & Tourist Hrvatska Ana Kersulić i konzultantica crnogorskog LA Perla Hotel &Villas Larisa Jovanović.

Trodnevni program konferencije Best Stay 2019. predavanjem o novoj eri održivog razvoja i projektu Adriatik zaključile su Chiara Fumagalli, stručnjakinja za morsku biologiju i suosnivačica brenda održive odjeće Salt Clothinga i Lovorka Struna, direktorica grupe hotela Lone i Monte Mulini.

Konferenciju Best Stay 2019. organizirali su Proper i Lider media. Konferencija Best Stay održava se od 2015. godine s ciljem okupljanja i povezivanja vodećih hotelijera u regiji. Tijekom godina razvila se u međunarodnu konferenciju sa sudionicima iz Velike Britanije, Belgije, SAD-a, Turske, Crne Gore, Njemačke, Danske, Hrvatske, Srbije, Austrije, Italije, Slovenije i drugih zemalja.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!