23. svjetski susret Spačeka

Vijesti

Natrag na Vijesti

23. svjetski susret Spačeka

Foto:

23. svjetskI susret Spačeka, koji se od 30. srpnja do 4. kolovoza ove godine održava u Samoboru u organizaciji Hrvatskog 2CV Citroёn Kluba, već je do sada nadmašio sva očekivanja. U Kamp zonu do danas je pristiglo oko 3.500 Citroen vozila i procjenjuje se oko 10.000 spačekista sa svih strana svijeta, a prema najavama novi sudionici stizat će i dalje. Osim toga, ponosni smo što nam stižu pohvale iskusnih sudionika koji su bili već na brojnim svjetskim susretima Spačeka.

Svi se programi odvijaju prema planu, a iz današnjih događanja izdvajamo otvaranje Muzeja 100 godina Citroёna u kojemu se predstavljaju najvažniji modeli ove marke automobila kroz povijest. Izloženo je 16 starih modela i 5 modela Citroena iz najnovije ponude., koji seu Programskoj zoni mogu razgledati do kraja 23. svjetskog susreta Spačeka.

Na otvaranju je nazočne pozdravila voditeljica komunikacija Citroën Hrvatska Jasmina Pecotić, uz kratko prisjećanje na uspješnu priču o 100 godina marke Citroën, koju je 1919. godine pokrenuo André Citroën, osnivač tvrtke lansiranjem svog prvog modela Type A, prvog vozila masovne serijske proizvodnje u Europi. To označava i proslavu 100 godina dizajna, kreativnosti i udobnosti, komunikacije i svega onoga što je André Citroën utkao u svoju viziju. Jasmina Pecotić istakla je i da su ponosni što je Citroën marka s najviše kolekcionara u svijetu, posebice zahvaljujući Spačeku, a u Hrvatskoj najviše Spačeka ima upravo u Samoboru.

Muzej je rezultat 20-godišnje suradnje Hrvatskog i Slovenskog 2CV Citroen kluba, rekao je predsjednik hrvatskog klubaGoran Skrbinzahvalivši slovenskom kolegiAlešu Krajnčanui svima koji su za ovu izložbu ustupili svoje automobile, proizvedene mahom u TOMOS-u u Sloveniji, kao i Jasmini Pecotićiz Citroena -.automobili Import.

Iz sutrašnjeg programa izdvajamo poslijepodnevni defile stotinjak 2CV vozila ulicama Samobora, uz snimanje zajedničke „Fotografije za povijest“ na Samoborskom sajmištu u 15 sati.

Podsjećamo i da će sutra, u srijedu 31. kolovoza, u 20 sati na pozornici Programske zone biti svečano otvaranje 23. svjetskog susreta Spačeka, na kojem očekujemo predstavnike Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Zagrebačke županije i Grada Samobora, koji su dali potporu ovoj manifestaciji. Po završetku ceremonije otvaranja, zabava uz hrvatski Band Karizma potrajat će do ranih jutarnjih sati.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!