Pozdrav ljetu u kinu Tuškanac

Vijesti

Natrag na Vijesti

Pozdrav ljetu u kinu Tuškanac

Foto: HFS

Filmski program Pozdrav ljetu održat će se u subotu 6. srpnja u 11h uz objavu selekcije Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i premijerno prikazivanje radova s ovogodišnjih obrazovnih radionica

I ove godine nastavljamo tradiciju proslave početka ljeta posebnim filmskim programom koji prezentira rad mladih filmaša i filmašica u revijskim i obrazovnim programima Hrvatskog filmskog saveza.

Svakako najvažniji dio događanja za mnoge mlade filmaše i filmašice diljem Hrvatske i inozemstva bit će objava radova koji su uvršteni u program 24. Filmske revije mladeži i 12. Four River Film Festivala.

Selekcijsku komisiju za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival čine Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i medijske kulture, filmski kritičar Boško Picula,te snimateljica i redateljica Dinka Radonić, a za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece montažerka Marina Andree Škop, redateljica Čejen Černić Čanak te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Drugi dio subotnjeg programa je premijera filmova koji su nastali u sklopu obrazovnih ciklusa održanih ove godine u kinu Tuškanac. I ove godine programe su pohađali brojni srednjoškolci, učenici viših i nižih razreda osnovnih škola, a Pozdrav ljetu je sjajna prilika da svojim kolegama i javnosti pokažu što su sve naučili.

Obrazovni program u kinu Tuškanac jedinstven je program filmske nastave na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju. Radionice su namijenjene osnovnoškolcima, a filmska nastava je jedini filmsko obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima i uz to je potpuno besplatan.

Sve vas pozivamo da nam se pridružite u filmskom pozdravljanju ljeta!

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!