Svi na Festival slanine i vina

Vijesti

Natrag na Vijesti

Svi na Festival slanine i vina

Foto:

Požega, 13. svibnja 2019. - U organizaciji Udruge Požeški čuvari baštine, Udruge vinogradara, vinara i voćara Vino-kap, Općine Kaptol i tjednika Kronike požeško-slavonske u subotu, 18. svibnja, od 14 sati u Sportskom centru Kaptol održat će se 4. Festival slanine i vina Slanvin. Cilj ove manifestacije okupiti je ljubitelje slanine te vratiti na stol stare i tradicionalne mesne delicije Slavonije.

Festival će okupiti ponajbolje majstore pečenja iz cijele Slavonije, koji će demonstrirati kako se peče poznata “slaninska ruža” na otvorenoj vatri na štapu. Osim umijeća pečenja, sudionici će trebati pokazati i puno kreativnosti u zarezivanju slanine, pa će se ocjenjivati i umjetnički dojam preciznog rezanja i vodoravno i okomito te u što ujednačenijim kockama.

Program počinje u 14 sati okupljanjem vinara i majstora u pečenju slanine, javno ocjenjivanje vina bit će u 16 sati, dok će nagrade najboljim vinima, “Vino-kap 2019.”, biti dodijeljene u 18 sati. Najuzbudljiviji događaj manifestacije – ocjenjivanje i proglašenje najbolje pečene slanine – bit će u 17 sati. Organizatori su pripremili i bogat zabavni program, a bit će to i prilika da se na jednom mjestu okupe brojna lovačka društva, vinari, udruge građana, restorani, uzgajivači svinja... i svi oni koji u svom radu koriste i prerađuju suhomesnate delicije.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!