JEDRENJE ŽIVOTA MLADIH IZ DOMOVA BEZ ODGOVARAJUĆE RODITELJSKE SKRBI

Vijesti

Natrag na Vijesti

JEDRENJE ŽIVOTA MLADIH IZ DOMOVA BEZ ODGOVARAJUĆE RODITELJSKE SKRBI

Foto:

Vikend ispunjen jedrenjem, edukacijom i druženjem 35 mališana iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi pamtit će cijeli život. Za mnoge od njih ovo je bio prvi dolazak na more. Iskreni osmijesi, pozitivna energija i zahvalnost vladali su šibenskim akvatorijem kojim je plovilo šest jedrilica s djecom i odgajateljima. Sportsko – edukativni vikend organizirala je Zaklada „Hrvatska za djecu“.

„Inicijativu za sportsko edukativni jedriličarski vikend dali su Splićani Boris Jadrić i Neven Katić. Dogovorili su donaciju jedrilica od Nautičkog centra Pina i Mare koji su dali čak pet brodova te Ankora charter jedan brod. Oni su okupili prijatelje skipere koji su se bez razmišljanja odazvali i tako je počela šibenska avantura!“ – izjavio je Antonio Frinčić iz Zaklade.

Mališani iz Osijeka, Siska, Lekenika, Slavonskog Broda i Zagreba uz jedrenje posjetili su Memorijalni centar Faust Vrančić na otoku Prviću u kojem su upoznali život i djela Fausta Vrančića, čovjeka kojeg svijet danas najviše pamti kao izumitelja Homo Volansa - letećeg čovjeka, a on je bio puno više.

Na otoku Zlarinu, gdje se i danas održao obrt ručne obrade nakita od koralja, posjetili su muzej koralja Zlarinka. Zlarinski koralj najpoznatiji je zlarinski izvozni proizvod. Danas o zlatnim danima zlarinskoga koraljarstva svjedoče izlošci Zlarinskog muzeja koralja.

Posljednje odredište koje su posjetili bio je Skradin te nacionalni park Krka. Djeca su u tri dana provedena u šibenskom arhipelagu stekla nova prijateljstva, upoznala dio Hrvatske koji nisu imali prilike vidjeti te naučili ponešto o jedrenju i boravku na moru.

Zakladu „Hrvatska za djecu“ osnovala je Republika Hrvatska, kako bi samostalno i s partnerima prepoznali, aktivno podržali i kontinuirano promovirali prava i prilike djece na individualni razvoj te doprinijeli ostvarivanju izvrsnosti i napretka u njihovom životu. Ova akcija samo je jedna od aktivnosti koje provodi Zaklada.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!