Više od 100 vodećih poduzeća predstavit će se hrvatskim studentima na sajmu poslova Job Fair

Vijesti

Natrag na Vijesti

Više od 100 vodećih poduzeća predstavit će se hrvatskim studentima na sajmu poslova Job Fair

Foto: Haiku komunikacije

Job Fair mijenja gospodarsku sliku Hrvatske! Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća na sajmu poslova Job Fair. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima.

Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice, istaknula je Nikolina Relić, stručna suradnica u Centru karijera FER-a, suorganizatora sajma poslova.

Svečano otvorenje četrnaestog sajma studentskih poslova održat će se 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners (2018.) te razgovorom s redateljima Hansom Blockom i Moritzom Riesewieckom na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova!

Hrvatska tehnološka poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i Microblinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i tehnološki prvak u razvoju društvenih mreža Facebook, svjetski gigant u razvoju operacijskih sustava Microsoft, poduzeće orijentirano na zaštitu podataka Palantir i lider u proizvodnji poluvodičkih komponenti Infineon.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova fokus je svakog sajma Job Fair. Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere, osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web aplikacija, predstavnicima industrije video igara, kao i s brojnim vodećim predstavnicima iz područja elektronike, radiokomunikacije i industrijske automatizacije.

Job Fair za sve hrvatske studente

Ponuda poslova i praksi na sajmu Job Fair usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima na četrnaestom sajmu poslova. Bivši sudionik sajma Julije Jauk zahvaljujući Job Fairu pronašao je posao: Iznenadilo me što na Job Fair dolazi veliki broj firmi, veliki igrači" s tisućama zaposlenika. Jedna od tih firmi je bio Infineon s čijim sam predstavnicima ugodno razgovarao, predao životopis i osigurao si intervju. Nekoliko dana nakon što sam diplomirao otišao sam u Villach, a sada u Infineonu radim zanimljiv i izazovan posao. I ove godine dolazim na Job Fair. Samo ovoga puta u drugačijoj ulozi.

Predavanja i radionice na Job Fairu

Praktične radionice prošlogodišnji su novitet Job Faira. Zbog velikog interesa devet tehnoloških poslodavaca održat će radionice na ovogodišnjem sajmu na temu znanja i vještina s kojima se zaposlenici susreću svakodnevno. Osim radionica, organizatori Job Faira pripremili su i dvadeset dva predavanja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Pohranjivanje životopisa povećava šansu za posao!

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, studenti će prije početka sajma, kao i za vrijeme trajanja sajma, moći predati svoj životopis putem Job Fair internetske stranice. Pohranjivanjem životopisa svaki će student putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod - posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma u bazi životopisa jednostavnije pronaći studente čiji su QR kod skenirali.

Posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u opuštenoj atmosferi u KSET-u imati priliku razgovarati i s predstavnicima poduzeća. Uz razgovor, održat će se i kviz na kojem će sudjelovati timovi sastavljeni od poslodavaca i studenata.

Sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Za više informacija pratite internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!