Imenovan novi glavni izvršni direktor tvrtke Tetra Pak

Vijesti

Natrag na Vijesti

Imenovan novi glavni izvršni direktor tvrtke Tetra Pak

Foto:

Upravni odbor grupe Tetra Laval imenovao je Adolfa Orivea predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom tvrtke Tetra Pak od 1. travnja 2019. godine. Imenovanje je uslijedilo nakon odluke Dennisa Jönssona o povlačenju s funkcije predsjednika i izvršnog direktora koju je obnašao 14 godina i nakon 36 godina provedenih u tvrtki.

Adolfo Orive, sadašnji potpredsjednik klastera za Sjevernu, Srednju i Južnu Ameriku, pridružio se tvrtki Tetra Pak 1993. godine. Prije svoje sadašnje pozicije bio je na nekoliko rukovodećih pozicija u grupi, uključujući pozicije izvršnog direktora za Kolumbiju, Španjolsku i potpredsjednika klastera za Sjevernu i Središnju Europu. Adolfo Orive pridružio se globalnom rukovodećem timu tvrtke Tetra Pak 2014. godine.

Gospodin Orive (55) diplomirao je industrijski inženjering na sveučilištu Ibero-American University (IBERO) u Meksiku i magistrirao poslovnu administraciju na institutu Mexico Autonomous Institute of Technology (ITAM) u Meksiku.

O tvrtki Tetra Pak

Tetra Pak je vodeća svjetska tvrtka koja pruža rješenja za preradu i pakiranje hrane. Usko surađujući s klijentima širom svijeta, tvrtka pruža širok raspon inovativnih proizvoda, tehnologija i usluga, omogućujući da prehrambeni proizvodi budu sigurni i dostupni svugdje.

Tetra Pak ima 24 800 zaposlenika, a prihod u 2017. godini iznosi 11,5 milijardi eura. Više informacija možete pronaći na www.tetrapak.com

O grupi Tetra Laval

Grupa Tetra Laval usmjerena je na tehnologije za učinkovitu proizvodnju, pakiranje i distribuciju hrane. Obuhvaća tri neovisne grupe, Tetra Pak, Sidel i DeLaval koje su sve svjetski lideri u svom segmentu poslovanja. Grupa ima 35 000 zaposlenika, prihod u 2017. godini iznosio je 13,9 milijardi eura i posluje u više od 170 zemalja.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!