Doris Pinčić Rogoznica poziva mališane na uključivanje u Eko-paket

Vijesti

Natrag na Vijesti

Doris Pinčić Rogoznica poziva mališane na uključivanje u Eko-paket

Foto:

Zagreb, 23. 1. 2019. – Eko-paket je edukativni projekt u organizaciji kompanije Tetra Pak i Udruge Lijepa Naša s glavnim ciljem edukacije djece o važnosti recikliranja i zaštite okoliša. Projekt se provodi u školskoj godini 2018./2019., tijekom koje eko škole i vrtići skupljaju upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu te od nje izrađuju maštovite i korisne predmete.

Sve zainteresirane eko škole i vrtići mogu se prijaviti na 8. izdanje Eko-paketa i uključiti se u edukativni projekt prijavom na info@eko-paket.com. U dosadašnjih sedam godina, zahvaljujući Eko-paketu, gotovo 43 000 djece diljem Hrvatske educirano je o tome kako adekvatno prikupljati, razvrstavati i reciklirati otpad. Eko škole i vrtići koji se ove godine prijave na projekt skupljat će upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu te od nje izrađivati kreativne radove na dvije zadane teme – zaštita okoliša i reciklaža. Osim što ima edukativnu ulogu, Eko-paket je i natječaj u sklopu kojeg eko škole i vrtići mogu osvojiti vrijedne novčane nagrade te kupovinom potrebne opreme uljepšati prostore u kojima djeca svakodnevno borave.

Doris Pinčić Rogoznica, kao ambasadorica projekta već drugu godinu zaredom, zajedno će s organizatorima najmlađima prenositi znanja kako prikupljati i reciklirati upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu, s obzirom na to da i sama smatra da je edukacija već od malih nogu ključna za odgovorno ponašanje prema prirodi. „Jako se veselim što sam i ove godine dio Eko-paketa i novih maštovitih ideja koje su pravi primjer kako mališani, ali i oni malo veći, uče i primjenjuju svoje znanje o reciklaži. Jedva čekam nove ideje, umjetnička djela i kreativne radove koje će mališani izrađivati od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže, a ovim putem pozivam sve eko škole i vrtiće da se uključe što prije!“

Prijaviti se mogu sve eko škole i vrtići na e-mail-adresu info@eko-paket.com, a više informacija o Eko-paketu može se pronaći na službenoj stranici Eko paket Hrvatska na Facebooku i na web-stranici www.eko-paket.hr.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!