VELIKI POVRATAK ZEMLJANIH TONOVA

Vijesti

Natrag na Vijesti

VELIKI POVRATAK ZEMLJANIH TONOVA

Foto: Vodotehnika

Ako se među novogodišnjim odlukama nalazi i ona o uređenju ili osvježenju životnog prostora, stručnjaci preporučuju da razmislite o smeđoj i njenim zemljanim tonovima - boji koja se i ove godine nameće kao jedna od vodećih u svim prostorijama doma. Trend povratka prirodnih nijansi u interijere prisutan je već neko vrijeme, a smeđa kao boja zemljetako još jednom potvrđuje svoj kultni status.

To se najbolje vidjelo na najvećem svjetskom sajmu keramike CERSAIE održanom u Bologni. Jedan od svjetski vodećih proizvođača keramike, talijanska tvrtka SantAgostino, predstavila je novu kolekciju prepunu smeđih tonova – zidnih i podnih obloga vrhunskog dizajna i dugotrajnosti.

Bilo da je riječ o tamnijoj čokoladnoj pa sve do svijetlih bež nijansi, smeđa će kroz svoj bogati spektar tonova svaki interijer učiniti toplim i ugodnim za život te pružiti osjećaj snage i stabilnosti. Dizajneri interijera i arhitekti diljem svijeta vole je zbog njezine svestranosti, a ljubitelje ove neutralne boje razveselit će činjenica da moćnu smeđu mogu kombinirati s klasičnim ili modernim stilom uređenja.

"Upravo implementacijom smeđih tonova u prostore poput kupaonica ili spavaćih soba u životnu svakodnevicu unosimo željeni mir i osjećaj sigurnosti. Odabir keramičkih pločica u imitaciji drveta s onima u boji bijele kave pružit će dojam čistoće i urednosti", kaže Gordana Braun iz salona Vodotehnika o novoj kolekciji Sant"Agostino keramike.

Prema njezinim riječima, osim kupaonica u kojima je osjećaj relaksacije i udobnosti imperativ, opuštajuće oaze mogu se kreirati i u dnevnom boravku - kombiniranjem neutralne smeđe i hladne zelene koja podiže energetsku kvalitetu.

"Uz podne i zidne obloge koje vjerno imitiraju drvo vrlo se dobro kombinira i smirujuća mornarsko plava nijansa namještaja, a taj će spoj prostoru pružiti dodatnu eleganciju. Dobar izbor za kuhinju i blagovaonu svakako će biti spoj zemljanih tonova i boje lavande", istaknula je Gordana Braun iz Vodotehnike.

Zahvalna smeđa pruža mogućnost za spajanje modernog i vintage stila, koji se iz godine u godinu pokazuje kao dobitna kombinacija, a najavljen je i kao veliki trend sljedeće sezone.

Inspiraciju za uređenje interijera pomoću prirodnih materijala pronađite u zagrebačkom salonu Vodotehnika na adresi Kovinska 3: radnim danom od 8 do 20 h i subotom od 8 do 13 h.

Više informacija potražite na: www.salon-vodotehnika.hr

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!