Tri domaća naslova na ovogodišnjem Clermont-Ferrandu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Tri domaća naslova na ovogodišnjem Clermont-Ferrandu

Foto:

Animiranom filmuVeljka Popovića Biciklisti na Međunarodnom festivalu kratkometražnom filma u Clermont-Ferrandu pridružuju se još dva hrvatska naslova. Pužić slikar autoriceManuele Vladić-Maštrukouvršten je u natjecateljski program za mlade, a Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali Daniela Šuljića jedan je od šest naslova koji se za naklonost gledatelja natječu online glasovanjem. Festival se održava od 1. do 9. veljače 2019. godine.

Edukativni animirani film scenaristice i redateljice Manuele Vladić-Maštruko, Pužić slikar, natječe se za nagradu u programu ECO 1 namijenjenom djeci starijoj od tri godine.

Pužić slikar kroz jednostavnu priču u kojoj su glavni akteri pužići, djecu upoznaje s bojama. Pužići prelaze preko mrlja boja i za sobom ostavljaju tragove, a tamo gdje se tragovi preklapaju dolazi do miješanja i stvaranja novih boja. Animaciju su radili Darko Vidačković, Iva Božić iLucija Bužančić. Osim što je napisala scenarij i režirala Pužića slikara, Vladić-Maštruko zadužena je bila i za montažu te dizajn. Za zvuk se pobrinuo Vjeran Šalamon, a za glazbu Šimun Matišić. Film je nastao u produkciji Zagreb filma, a producirao ga je Vinko Brešan.

Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali redatelja i scenarista Daniela Šuljića jedan je od šest naslova koji se nalaze u online selekciji Međunarodnog festivala kratkometražnog filma uClermont-Ferrandu. Svi filmovi dostupni su za gledanje na službenoj stranici festivala, a glasovanje traje do 8. veljače, u podne. Pobjedniku će pripasti nagrada u iznosu od 500 eura.

Film Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali prikazuje priču o zlim bićima i stvorenjima koja osjećaju da je došao trenutak da slobodno izađu iz svojih skrovišta i rupa i razmile se po svijetu. Osim što je napisao scenarij i režirao film, Daniel Šuljić radio je i animaciju, uz Deu Jagić, Iru Bulić i Valenta Baluna, s kojim potpisuje i kompoziting te montažu. Za zvuk i glazbu bio je zadužen Vjeran Šalamon. Film je nastao u produkciji kuće Kreativni sindikat (Igor Grubić) te koprodukciji Zagreb filma (Vinko Brešan), uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Podsjetimo, animirani film Biciklisti Veljka Popovićaranije je uvršten u međunarodni natjecateljski program festivala.Biciklisti su do sada prikazani i nagrađeni na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na prošlogodišnjem Animafestu proglašeni su najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.

41. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se od 1. do 9. veljače 2019. godine. Festival se sastoji od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program. Osim toga Clermont-Ferrand prati i najveći sajam namijenjen kratkom metru, Marché du film court, koji posjećuju producenti, distributeri, festivalski programeri i kupci zainteresirani za kratkometražni film. To je ujedno i prostor na kojem se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu sajma.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!