Kurlani

Vijesti

Natrag na Vijesti

Kurlani

Foto:

U kultnoj, preuređenoj zagrebačkoj Tvornici kulture ponovno igra nova i hvaljena predstava u režiji Senke Bulić "Kurlani". Prve ovogodišnje izvedbe su 27. i 28. siječnja. Prema motivima antologijske Trilogije o Kurlanima Mirka Božića Senka Bulić stvorila je suvremenu, rokersku i uzbudljivu kazališnu predstavu koja je izazvala snažne reakcije publike i kritike na prvim izvedbama. Pogledajte s čime se sve suočavaju žene u okrutnim, patrijarhalnim sredinama i kako preživljavaju. Na koji način želja za promjenom od žene stvara heroinu ili tragičnu figuru. Koliko je surova stvarnost iz vremena kad je tekst napisan slična našoj stvarnosti? Kurlani Kazalista Hotel Bulić pokazuju što nam se i danas događa.

U izvrsnoj glumačkoj ekipi su Helena Minić Matanić, Frano Mašković, Lucija Šerbedžija, Jure Radnić, Anđela Ramljak i Paško Vukasović.

Senka Bulić je u skladu sa svojom žestokom, dramatičnom, rockerskom, postpunkerskom kazališnom poetikom stvorila suvremeno i aktualno viđenje Božićevog djela iz ženske perspektive. (Tportal)

Premijerno izveden autorski projekt Senke Bulić, "Kurlani", okrutan je, surov i tragičan prikaz ženskih života u Dalmatinskoj zagori krajem četrdesetih godina prošlog stoljeća. Propitujući stare i nove probleme s kojima se suočavaju snažne žene u tradicionalnim sredinama, ova predstava tjera na razmišljanje i na neugodnost jer se malo što u muški dominantnom društvu promijenilo. (Dnevnik hr)

Mnogo više nego što bismo željeli ovom ovdje našem, navodno 21. stoljeću, govori antologijsko Božićevo remek-djelo. Senka Bulić režijom i adaptacijom, i cijela ekipa Hotela Bulić obavili su velik, važan i hvalevrijedan posao uskrisivanja Božićeva teksta na pozornici.(Večernji list)

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!