Deloitte Private: Održana svečana dodjela priznanja najuspješnijim hrvatskim tvrtkama

Vijesti

Natrag na Vijesti

Deloitte Private: Održana svečana dodjela priznanja najuspješnijim hrvatskim tvrtkama

Foto:

Zagreb, 30. studenoga 2018. – U sklopu redovitog okupljanja Deloitte Private inicijative koja okuplja privatne tvrtke, brzo rastuće firme i fondove za kapitalna ulaganja, u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra, održana je sinoć svečana dodjela priznanja najuspješnijim hrvatskim tvrtkama, koje su se ove godine plasirale na Deloitteovu listu 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe. Nagrada obuhvaća tvrtke sa prostora cijele srednje Europe, od Baltika do Jadrana, od koje su neke zabilježile i četveroznamenkaste postotke rasta.

Svečanost je službeno otvorio Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta nakon čega je Zlatko Bazianec, partner u Deloitteovom odjelu za poslovno savjetovanje i rukovoditelj hrvatskog ureda predstavio rezultate istraživanja. Ovogodišnji dobitnici su tvrtke Include, Q Software, Ars Futura, Microblink, Rimac Automobili, Infinum, Telum i Profico.

Voditelji Deloitte Private inicijative za područje Adriatic regije – Vedrana Jelušić Kašić, partnerica u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja i Natko Sertić, direktor u Deloitteovom odjelu za porezno savjetovanje uručili su priznanja dobitnicima. „Ponosni smo što se ove godine čak osam hrvatskih firmi plasiralo među pedeset najbrže rastućih tehnoloških firmi u Srednjoj Europi. Upravo ove tvrtke promiču inovacije i unapređuju konkurentnost našeg gospodarstva. Podrška poduzetništvu jedna je od glavnih strateških smjernica Deloittea“ kazala je Jelušić Kašić. „Već treću godinu zaredom zabilježen je rast iznad do nedavno nezamislivih 1.000% (1.290% ove godine) čime se potvrđuje održivost trenutnog procvata tehnološkog sektora u Srednjoj Europi. Deloitte će s ponosom i u budućnosti podržavati razvoj tvrtki u tehnološkom sektoru te biti njihov partner u razvoju poslovanja“ naglasio je Sertić.

Prema posebnoj kategoriji ‘Zvijezde u usponu’ istaknuta je hrvatska tvrtka Include kao pobjednik u kategoriji sa rastom od 1.950 posto. U glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih od hrvatskih tvrtki plasirali su se: Q Software na izvrsnom 3. mjestu sa rastom od 3.894 posto, Ars Futura na 10. mjestu (914%), Microblink d.o.o. na 14. mjestu (702%), Rimac Automobili d.o.o. na 36. mjestu (361%), Infinum d.o.o. na 40. mjestu (315%), Telum d.o.o. na 41. mjestu (313%) te Profico na 47. mjestu sa 272% rasta. Q Software sa svojim plasmanom na 3. mjestu, Ars Futura na 10. mjestu, te Microblink na 14. mjestu ostvarili su izvrstan plasman kao debitanti u kategoriji. Hrvatskoj tvrtki Profico na 47. mjestu ovo je drugi plasman na listi 50 najbrže rastućih, tvrtkama Rimac Automobili i Telum je treći uzastopni plasman, dok za Infinum možemo reći da su već legende natječaja sa svojim petim plasmanom u posljednjih 6 godina.

Djelatnici tvrtke Q Software iznimno su ponosni na rezultate za koje je Vedran Tolić, jedan od osnivača, u ime svog tima preuzeo prestižno priznanje. Govoreći o svojim projektima istaknuo je: „Radimo s dvije vrste klijenata, jedni su mnoge velike svjetske korporacije, a s druge strane radimo i s jako puno brzorastućih startupa. Ponosni smo na priznanje koje nam daje daljnji poticaj za razvoj i implementaciju novih rješenja, otvaranja novih tržišta, kontinuirano zapošljavanje i osposobljavanje novih djelatnika“.

Također, s ciljem podupiranja poduzetništva među mladima, u okviru događanja održano je i natjecanje 5 odabranih startupova koji su imali priliku pred ovogodišnjim hrvatskim Fast 50 pobjednicima predstaviti svoju poslovnu djelatnost. Pobjednik natjecanja je tvrtka Erato.

Svečana dodjela, koja je okupila renomirane članove poslovne zajednice, održala se u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, a kroz neformalan razgovor od predstavnika ovogodišnjih laureata mogla su se čuti njihova poslovna iskustva, ali i izazovi s kojima se suočavaju zbog brzog i dinamičnog rasta.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!